Tuesday, May 12, 2009

yang LIMA tu...

actually dah lama aku nak buat n3 pasal yg LIMA ni tp asik tak sempat je kan... ok meh aku nak story psl yg LIMA ni... tiap pg aku mesti dgr pasal yg LIMA ni

yg sorang berkata:
lebih kurang la kan ayat dia... saya dah LIMA tahun belajar di luar negara tp saya tak lupa yg LIMA tu...

sorang lagi berkata:
saya sudah jelajah LIMA benua tp tak lupa yg LIMA tu juga..

yg ketiga lak berkata:
saya pula tak ke mana2 tp saya tak lupa yg LIMA tu...

masa mula2 dulu aku mcm kagum la kan...wah tak sangka radio boleh buat iklan camni kan sbb tak pernah dgr lagi mana2 radio yg buat iklan ni cuma radio Hot fm je yg ada... mcm tak sangka la kan walaupun dorg mcm hot2 je tp masih ingat yg LIMA tu.... dlm hati aku kata wah bagus la depa ni... tp kekaguman aku tu kejap je sbb apa yg aku sangka meleset.... emmmm

korang tau tak apa yg LIMA tu??? nak tau scroll la ke bawah...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Kepercayaan Kepada Tuhan

Kesetiaan Kepada Raja dan Negara

Kedaulatan Undang-Undang

Keluhuran Perlembagaan

Kesopanan dan Kesusilaan

(aku tak sure susunan dia eh..)


ini rupanye yg dorang bertiga tu tak pernah lupa... laaaaa aku ingatkan yg LIMA ialah :

Subuh
Zohor
Asar
Maghrib
Isyak

rupanya rukun negara! he3X... agak2 bila dorg nak buat iklan utk sembahyang LIMA waktu lak eh?? satu persoalan yg tak tau sapa nak jwb kan....
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

4 comments:

Vee Violet said...

hahaha... tulah pasal... Vee pun ingat solat LIMA waktu tadi...
=)

sis_nita said...

kalo tukar ke iklan solat, kan ke lebih afdal.. huhu!

shi3la said...

haku jaranggg dgr hot fm nie..haku selalu dgr sinar..retro maa...ehh jarangg ker tak pernah dgr ntahh ..harharhar

haku suker gak lepak kat dealova fm...mhuahuahua

afsal_8281 said...

Vee...
ms 1st time dgr kan mmg ingatkan solat LIMA waktu tu tau..hiii3X
afsal tertipu la

sis_nita...
betul betul betul!!

shi3la...
mak aih ko neh..layan retro la pulok!!
ptt r tadi ada kes sentap menyentap ye??
he3X...gurau je ye

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...