Thursday, May 7, 2009

Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda ???

Beberapa hari lepas, ada seorang sahabat saya telah bertanya satu soalan psikologi yang saya kira sangat menarik. Ianya bukan sembarangan soalan kerana daripada jawapan yang diberikan, anda dapat mengetahui sebab mengapa seseorang itu memilih pasangan mereka.Walaupun ia cuma ramalan psikologi, namun ada juga kebenarannya.Nak tahu apa soalan tersebut? Baik, saya kongsikan dengan anda. Soalannya berbunyi begini.

Ada 5 perkara berlaku serentak.

1. Air mendidih kat dapur.
2. Air paip melimpah kat bilik air.
3. Bayi menangis.
4. Telefon berbunyi.
5. Ada orang ketuk pintu.

Kalau anda diberi pilihan, apakah perkara yang anda akan 'settle' kan terlebih dahulu?

Anda dikehendaki untuk susun perkara 1 ~ 5 tersebut mengikut kepentingan dan keutamaan yang anda fikirkan.Semua perkara tersebut mestilah diselesaikan.Susunlah ikut perkara yang anda rasa lebih penting untuk diselesaikan dahulu. Jangan tengok jawapan di bawah dahulu ya. Tolong jujur pada diri sendiri ok!

Bayangkan anda sedang mengalami keadaan seperti itu sekarang.

Fikirkan dan timbangkan, apakah perkara yang anda akan selesaikan mengikut keutamaan anda..

Fikir...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ermmm...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Fikir lagi la ek...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dah habis fikir ke nie????

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
OK la, dah habis fikir kan? Dan dah buat keputusan gak kan?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang anda berikan?..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Nak tau ke tak nie???

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Jawab la... Nak tau ke tak nie????

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Senyum la dulu...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Senyum laa.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dah senyum tak nie??? Hihihi....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Baik, mari kita semak jawapan anda...

Apakah ciri/sifat/perkara yang anda utama dan pentingkan dalam memilih pasangan anda.>>>> :

* Kalau anda memilih untuk menutup air mendidih : menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.

*Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air : menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.

* Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis : menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.

* Kalau anda memilih untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi : menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.

* Kalau anda memilih untuk membuka pintu : menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.

Haaa macammana dengan keputusan anda? Bagus? Anda boleh bertanya soalan ini kepada rakan-rakan anda untuk mengetahui apakah perkara-perkara yang mereka utamakan dalam memilih pasangan hidup.
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

14 comments:

Vee Violet said...

Tadi Vee pilih dari 3,1,2,4 and last 5

shi3la said...

alamakkk haku dahh tgk jawapan doluuu baru tgk soklann la...tu leh kira takk....mhuahuahuaa

bolehhh la kannn..org bijakk memang tgk jawapan dolu...kahhhhh

p/s:wehhh haku org selama Perak lahh...tue bukan lata kijang

E-RA said...

aku pilih 1) p tngok air mendidih 2) Tengok bayi 3)check air melimpah 4) angkat phone 5) bukak pintu..

rasa mcm betul...ahaks!

afsal_8281 said...

Vee...
musti da tgk jawapan dulu neh!! hii3X notty r
apa pun Vee mmg penyayang orgnye kan...

shi3la...
aku da agak ko tuh...gelojoh nor ko eh... ;P

ooo selama eh...akak ipar aku pun org selama gak..ko selama perak ke selama kedah?? hu3X...byk nor soklan aku kan...

maklum la sesi perkenalan kansss...

sam...
sama aku la...kalo kita rasa tak selamat dgn dia camne kan?? so aku mmg nak lelaki yg boleh membuatkan aku rasa selamat di sampingnye dan boleh membimbing aku..

Vee Violet said...

hihihi... tak best la tgk jawapan dulu...
hihihi...
vee penyayang pd org yg ikhlas dgn vee je...
vee no garang juga orgnye

afsal_8281 said...

Vee...
marilah sama2 kita berkasih syg
semoga hidup kita akan jd lebih ceria...

Vee Violet said...

Yessszaaa....
=)
yg penting sincere to each other...
=)

afsal_8281 said...

yup dear...
i'm really appreciated for ur
kind frendship
keep in touch and make it
remains forever...

Vee Violet said...

sure... as long as our blog still wujud ok...
=)

LotsOfLove-Pearls said...

Hye Dear Afsal..
Mcm LOL pena terbaca kat memana..
Huhu..
setiap tindakan kita mempunyai maksud tersirat mahupun tersurat...

LotsOfLove-Pearls said...

Kenali LOL..
Huhu..

1. Air mendidih kat dapur.
**Kalau xpadam, effect buruk sangat.
2. Bayi menangis.
**Berlari plak dapatkan Baby..
Maafkan Mama sayang..
3. Air paip melimpah kat bilik air.
**Dukung Baby then offkan paip..
4. Ada orang ketuk pintu.
**Then Buka Pintu
5. Telefon berbunyi.
**I'll call ya later k..

LOL takut api and xsuka bazir air..
Hahaha....

afsal_8281 said...

Vee...
kalo pun blog ni tak wujud msih ada cara lain utk berhubung rite!!

LOL...
oh itu rupanya ciri2 org bernama LOL ni ye...
bagus tak baik membazir air...mahal kan ke3X

LotsOfLove-Pearls said...

Aku rasa kalau Vee close blog sure heboh aku lost dier selamanya..
no more another way to contact..

haha..

demikian jugak ar ngn Afsal..

Hilang trus..

afsal_8281 said...

LOL...
kan ada medium lain kan dear
YM! ada, emel ada, kalo sudi nak kasi
no. tepon...pun boleh menghubungkan kita kan...

i won't to lost all of u all my frens

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...