Friday, July 10, 2009

menghitung hari

1st of all aku nak memanjatkan rasa kesyukuran yg tak terhingga ke hadrat ALLAH S.W.T atas segala kurniaan dan inayahnye...
sesungguhnya kita hanya mampu merancang ALLAH jua yg menentukan...itulah hakikatnye. perancangan kita tak sehebat perancangan DIA...
aku bersyukur yg tak terkata dgn berita yg aku terima 3 hari lepas...mcm durian runtuh, mcm bulan jatuh ke riba dan mcm2 mcm lagi la... la ni aku tgh menghitung hari... hari apa??? korang nak tau tak... tak mau tau pun aku nak kabo gak yg aku tak sbr dan tgh menghitung hari utk kembali bersama org tersyg aku setelah hampir 4 thn terpisah.... syukur ALHAMDULILLAH...
akhirnya....penantian yg aku tunggu hampir 4 thn ni berbaloi juga dgn berita yg aku dpt dr pihak pengurusan di mana 1 September 2009 ni aku akan mula bertugas di tempat baru yakni aku akan balik ke Perak la...yey yey yey aku bersyukur sgt2... berbaloi la aku tebalkan muka dok p ngadap Pengarah Pengurusan tu 4 5 kali akhirnya tercapai hasrat aku nan satu nih....berkat kesabaran aku dan dia ~ walau kdg2 teruji jua kesabaran tu at last kami dpt mengecapi hidup bersama....
aku pernah berimpi yg bulan posa thn ni kalo boleh aku nak bersama2 berposa dgn lovely hubby aku tu....termakbul jua walopun hanya dpt setengah bulan je tp aku tetap bersyukur Ya ALLAH... ini la dikatakan DIA tu selalu ingat dan dengar luahan hati kita cuma kita je yg seringkali lalai dr mengingati DIA.. ~ huhu insap jap
tp dlm aku bergumbira ni tetap terasa sedihnye....ye la nak pisah ngan kwn2 kt ofis dan plg aku sedih nak tinggalkan housemate aku yg plg baik tu...k.siha... aku tau nnti dia mesti sedih sbb dia akan berpisah dgn anak aku Nur 'Ain tu...ari tu ms aku gi kursus BTN tu seminggu pun dia da ckp sunyi sepi umah Nur 'Ain takde...ni bukan seminggu lagi tp selamanye...huhuhu aku sedih nak nanes je.... sian dia, dia baik sgt2... tp tu la kan tiap pertemuan ada perpisahan... baru je baru2 ni dia ckp dia dok umah tu kuat dgn adanya aku je...ni da aku takde mesti dia sunyi dan sedih kan.... huhuhu sedih wooo
lagi sorg yg akan sedih ialah akak yg ngasuh Nur 'Ain...ptg smlm dia da tnye dia dpt tau dr member aku yg antar anak dia ke situ... ala aku da nanes dia ckp husband dia nanes dulu sedih nnti Nur 'Ain takde... sian dia sbb aku tau dia sygkan sgt Nur 'Ain...aku dpt tgk cara dia layan anak aku tu mcm anak sendiri... tp apa daya aku, mcm aku kata tiap pertemuan tu ada perpisahan yg kita kene redha walopun terpaksa kan....
aku berjanji walopun aku da pindah aku tak akan lupakan dorg2 ni dan aku akan cuba utk bwk Nur 'Ain sekali sekala dtg KL ni jupe dorg...tu janji aku dan aku harap aku akan tunaikan walopun tak selalu...
inilah berita yg membuatkan mood aku hari2 kebelakangan ini heppy je... korang heppy tak baca n3 aku kali ni???
hi3X

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

8 comments:

Vee Violet said...

salam sal...
happy bile sal happy.
nur'ain sihat ker?
mesti makin comel kan?
=)

besi said...

selamat berhijrah ketempat yang baru...
gud luck...

afsal_8281 said...

vee...
salam dear
lama tak dpt comment dari vee
bz ye??

nur 'ain sihat je
comel dan makin debab
tak lama lagi dia dpt tgk
babah dia hari2 tau vee
hehehe

afsal_8281 said...

thanks besi
aku ni campak le kt mana pun
insya allah idup je
hehehe

Ema@Red said...

Tahniah Sal...akhirnya......

sis_nita said...

amin..
syukran..
tahniah dik..
akhirnyerr berhasil gak pindah dekat dgn yg tersayang..

oooo.. ni lerr yg happy2 tu ehh..

kaydee said...

tahniah...
akhirnya dapat gak balik perak...
penantian suatu penyeksaan...
chaiyork!

afsal_8281 said...

ema@Red...
tq red...at last doa aku termakbul
dpt la berposa bersama2 thn ni

sis_nita...
tq kak...ni sume berkat doa dan kesabaran
dan juga kata2 semangat dr korang sume

kaydee...
tq weh...at last tu
penyeksaan yg telah berakhir
hu3X

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...