Monday, July 27, 2009

dah nak ADIK ke??

ayarkkk!!!

pg tadi bwk Nur 'Ain gi kinik... on da way tu dok borak2 la ngan dia even dia takleh ckp kan... tp aku tau dia paham apa yg aku ckp tu...ye ke dia paham?? ah tak kisah la ye...

dlm dok borak2...aku tgk dia angkat kaki dia dua2 belah as usual dia selalu buat la tp yg buat aku surprise sket tu ialah....dia isap ujung kaki dia (sbb pakai kasut so isap kasut la kan...)... aku menjerit....

"haiii...takkan dah nak adik kot!!"

kan org tua2 kata yg kalo anak kita dah pandai isap jari kaki tu maknanya dia nak ADIK... ye ke??? Nur 'Ain pandang je aku...dia pun terkejut kot pastu sengeh je

tak lama dia dok tarik2 lagi...aku tarik kaki dia ke bawah...

adoiyaiiii anak... kamu sorg pun ibu terkial2 nak menjaga takkan nak mintak ADIK dah kot...sabor2 la ye nak... nanti ibu kasi gak ADIK kat kamu...hu3X

tp kan....betul ke kalo budak tu isap ibu jari kaki dia nak ADIK??? sapa2 leh tulun jawab tak??
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

15 comments:

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

ooo akak...baguslah tu kalo dah nak adik....alhamdulillah....murah rejeki la kak...mya ni ntah biler ntah...nak gak ekceli...tapi...masih mencuba ni..

besi said...

sal...dah boleh tue..cian manja awak
tak de kwn..boleh bagi adik dah tue...

sis_nita said...

ehhhh..
mmg betul tu..
dulu masa sara ponn..
isap2 ibu jari kaki dia..

pastu kan..

akak pon pregnantkan wawa..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Kak Nita...lawak la plak akak aku sorang ni...penuh penghayatan oke cara anda bercerirta kak nita..ngehehehe..

Joe said...

tambah pun tak salah tu. bertambah umat islam :)

IxoR@ said...

Dah minta kawan la tu....

:D

nurdaniella said...

salam afsal.. huhu.. selalunya macam tu la orang tua2 kata.. tapi tu sumer rezeki dari Allah, kann.. selagi masih muda ni, beranak la.. nanti bila dah 30 lebih, anak pun dah besar2.. sebaik2 nyer, biar jarak antara anak2 tu dalam 2 tahun, kann..

kaydee said...

ayorkkkk...abis laaa sal...

sayaseorangsurie said...

afsal.. bagi jangan tak bagi adik kat dia.hehehe.. bley buat kawan gado kat rumah. semoga berjaya kasi adik kat dia.hehe..

afsal_8281 said...

mya...
sekali pikir mcm mmg nak tambah lagi
dua kali pikir sian lak kt si kenit tu
tiga kali pikir mls pikir la...
ada ada la

jgn putus asa mencuba ye mya...
k.sal dulu dkt 3 tahun tau mencuba
at last...terciptalah NUR 'AIN SAFFIYA

besi...
kesian la kecik lagi tu
tak puas dia nak manja2
tp kalo lekat pun tak kisah
hii3X

sis_nita...
ayarrrkkk...gitu eh kak
saspen gak neh kot2 kang betul2
Nur 'Ain tu dpt adik

afsal_8281 said...

mya...
sis_nita tu mmg kalo bercerita
ngalahkan org masuk pertandingan
bercerita...
sah2 dia menang...tp takpe menghibur dan
menceriakan...
tak gitu kak?

abg Joe...
ye ye kita gantikan yg ramai2
mati kt Palestin tu dgn ramai2
buat anak
he3X

ixoR@...
dia tak syok kawan ngan ibu ni
nak gak kawan yg mcm dia kan

nurdaniella...
salam nur...
emm tu la dengar2 pun mcm tu la kan
takpe la...kalo DIA nak bagi kita
terima je tak baik tolak2 ni kan
semua tu rezki

kaydee...
ape yg abess???
takkan abes keturunan kalo beranak lagi
ha3X...

sayaseorangsurie...
tengah usaha
dlm proses
kalo ada tu ada la...tak ada
try again!!
hik3X...

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

kak sal,
betui tuh...kak nita tuh penghibur tuh...kalo sehari tak bace cite die..u mak haih...rase nak demam...same la dengan akak akak yang len nye blog gak...penghibur ketika mya bosan...arituh mya bz tak dan nak wat ape pon.. ni dah free pon..tgok sehari post blog smpai 4-5 :P

afsal_8281 said...

mya...
betul tu
kalo sehari tak jengah rumah kak nita tu
mcm tak ceria lak ari tu kan
hii3X..

ni kalo kak nita baca neh mau
kembang semangkuk neh...

shi3la said...

uwaaaaaaaaaaaaaa uwaaaaaaaaaa....*hentak-hentak kaki..*naper Danial tak isap-isap ibu jari kaki lagi ponnnnn....mama ngan papa dah tak sabo nak prosesss adikk utk ko dahh niee...

nampak gayanyer ko dolu lahh wehhh..

afsal_8281 said...

shi3la...
ape kes lak nak tunggu2 danial isap jari kaki
ko nak ko proses je lah kan
dia da besar la tak dapek dah nak isap2 jari tu

kalo aku dulu pun okey aje
jgn jelessss ok

bet sapa peknen dulu weh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...