Thursday, April 30, 2009

selamat hari pekerja dan selamat bercoti utk semuanya!!!


AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

~..Terlanjur Cinta..~

~..waktu bergulir lambat..~
~..merantai langkah perjalanan kita..~
~..berjuta cerita terukir dalam..~
~..menjadi sebuah dilema..~
~..mengertikah engkau..~
~..perasaanku tak terhapuskan..~
~..malam menangis..~
~..tetes embun membasahi mata hatiku..~
~..mencuba bertahan di atas puing-puing..~
~..cinta yang telah rapuh..~
~..apa yang ku genggam..~
~..tak mudah untuk aku lepaskan..~
~..aku terlanjur cinta kepadamu..~
~..dan telah ku berikan seluruh hatiku..~
~..tapi mengapa kini baru kau pertanyakan cintaku..~
~..aku pun tak mengerti yang terjadi..~
~..apa salah dan kurangku padamu..~
~..kini terlambat sudah untuk dipersalahkan..~
~..kerna sekali cinta, aku tetap cinta..~
~..mencuba bertahan di atas puing-puing..~
~..cinta yang telah rapuh..~
~..apa yang ku genggam..~
~..tak mudah untuk aku lepaskan..~


moga 'dia' mengeri...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

akhirnya...

see... aku da kata wait and see

akhirnya...
aku menang!!!!

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

EGO sket neh

wahhh da pun tengahari

nampaknye dua2 takmo ngalah neh...
takpe...takpe...
biarkan je...kita tgk je nanti sapa mula dulu
sesekali jual mahal apa salahnye kan??
da selalu kasi diskaun kali ni nak jual lebey sket...
wait and see yaaaa

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

kisah org sakit mental minat mawi....

Satu hari seorang pengawal membuat rondaan di setiap bilik orang sakit mental. Dalam rondaannya dia terdengar nyanyian yang merdu walaupun tak bunyi macam suara Mawi tapi suaranya memang hebat dengan suaranya yang tersendiri mengalunkan lagu Intifada.

Kata pengawal itu dalam hatinya,

"tak sangka ada juga orang yang sakit mental ni boleh menyanyi dengan hebat. Ingatkan radio atau kaset yang dipasang oleh pengawal yang lain."

Sambil melihat dari luar pesakit tu menyanyi sambil telentang di atas katilnya.

Pengawal terus melalui bilik itu dan berjalan terus untuk meronda ke bilik2 pesakit yang lain. Setelah selesai pengawal berpatah balik. Apabila sampai kebilik pesakit mental yang menyanyi tadi ia masih menyanyi tetapi kali ini lagu aduh saliha pulak.

Dia menyanyikannya memang hebat, bagus sekali tone suaranya, cuma dia sakit mental aje kalau tak boleh buat album....tapi kali ini dia menyanyikan lagu aduh saliha tu dalam keadaan meniarap, lagu intifada yang mula2 tadi terlentang? pengawal tu hairan dan bertanya pada pesakit mental tu...

"kenapa kamu menyanyi meniarap? tadi terlentang?"

Jawab pesakit mental tu.....

"Tadi SIDE A...ini SIDE B lah pulak...."

Pengawal tupun beredar dari situ dan berkatadalam hatinya..

"betul jugak"



ha3X...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Men Are Hard To Please

The problems with GUYS:

If u TREAT him nicely, he says u are IN LOVE with him;
If u Don't, he says u are PROUD.

If u DRESS Nicely, he says u are trying to LURE him;
If u Don't, he says u are from KAMPUNG.

If u ARGUE with him, he says u are STUBBORN;
If u keep QUIET, he says u have no BRAINS.

If u are SMARTER than him, he'll lose FACE;
If he's Smarter than u, he is GREAT.

If u don't Love him, he tries to POSSESS u;
If u Love him, he will try to LEAVE u.(very true huh?)

If u tell him your PROBLEM, he says u are TROUBLESOME;
If u don't, he says that u don't TRUST him.

If u SCOLD him, u are like a NANNY to him;
If he SCOLDS u, it is because he CARES for u.

If u BREAK your PROMISE, u Cannot be TRUSTED;
If he BREAKS his, he is FORCED to do so.

If u SMOKE, u are BAD girl;
If he SMOKES, he is GENTLEMENT.

If u do WELL in your exams, he says it's LUCK;
If he does WELL, it's BRAINS.

If u HURT him, u are CRUEL;
If he HURTS u, u are too SENSITIVE!! & sooo hard to please!!!!!

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Wednesday, April 29, 2009

nak balik

nak balik...
nak rehat...
nak main dgn nur 'ain...
nak buat bodo je...

aku da malas nak pikir...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

aku agak FOBIA

aku agak fobia la dgn dua nama ni... satu CAMERON HIGHLANDS satu lagi nama sorg betina ni...nak aku publishkan ke...tak payah la kot tp aku mmg fobia with both of dis name...adesss

CAMERON HIGHLANDS tu adalah satu2 tempat yg aku idam sgt nak gi satu masa dulu dan sampai skang ni juga tp memandang betina tu keje kt situ aku jd cam fobia + sakit sgt hati ni kalo terimbas @ terbaca @ terlintas nama tpt ni.... niat di hati mmg teringin sgt2 nak gi tp memandangkan betina tu keje situ aku cam entah aku tak tau nak describekan perasaan aku ni camne... tp hati aku sakit dan aku mcm nak menangis je kalo dua2 nama ni terlitas or terimbas kt ingatan aku...teruk kan aku!!! nak wat camne kan dah itu yg aku rasa...

adesss tgh taip n3 ni pun jari aku cam getar2 je tahan marah dan sakit hati + lagi tahan nak nanges sbb geramkan dia dan mmg aku kalo jupe dia eiii mau aku sekeh pale dia 4 5 nam ploh kali kot tak pun mau aku lempang dia 100 das... kalo aku ni jahat aku upah org siasat dia dan rogol je dia bagi dia rasa.... sampai cmtu sekali tau aku marahkan dia!!! dan mmg aku marah kat dia!!! so damnnn...

aku tak tau sapa salah tp aku tetap salahkan betina tu sbb kenapa nak ggu hidup org lain... mungkin dia blm penah rasa sakit seperti mana dia buat kt aku kot... takpe takpe... satu masa ko akan rasa apa yg aku rasa la s*****l!!!

nota kaki : aku mmg tgh marah dan sgt marah!!! tlg maafin aku..
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Tuesday, April 28, 2009

jalan-jalan kutip award

award ni dpt dari cik ERA... sweet je kan tq



AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

'telur' Encik meletop...

pesanan : tolong jgn berfikiran kuning ye!~!~!~!

he3X...bagi aku sengeh lu jap eh... camni citenye Encik aku baru balik dari Putrajaya ada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam (MAPPA) ke 10... ala nak dengor kata2 amanat dr PM baru gitu la kiranya kot... bosan ah... tp bukan aku yg pi Encik aku yg pi lantak dia r kan...

pg tadi dia soh aku belikan dia nasi lemak as a sarap la...siap lanje aku lagi tu ~ala mcm upah la tlg belikan kan ... neway tq Encik.... so sebelum dia pi sana dia tgh sarap then aku calling la dia ~dia kat atas aku kat lobi bawah... sbb da lewat kan takut kang dia kene tggl aku gak yg kene tadah tinge ni... tak sempat taik tinge ni nak keras dah cair balik hu3X... so ada la belen (balance ye maksudnye...) nasi tu lagi... dia soh simpan balik nak makan lagi... ok! aku pun simpan la letak atas meja lam bilik dia...

then baru jap ni dia balik nak makan nasi tu... dia panaskan lam microwave... aku dgn ikhlasnye tlg la panaskan...tup2 dia kata

"hai sal..sal..." aku pun tercengang2 ape hal lak kan..

"awat Encik??" dgn muka blur aku tanya..

then aku nampak dia tercari2 tisu... aku tgk akak ofismate aku ngah lap2 microwave... aku gi tanye

"awat kak?"

"telur boss meletop.." ha!! aku pun gi tgk...

alamak..telur Encik meletop la... aku tergelak2 tak kaver dah sbb lucu lak... mana aku tau!! Encik tanye aku..

"kat umah takde microwave ka?"

"takdak Encik sbb tu saya tak tau..." maklum la aku kan org kampung ja...mana nak ada microwave bagai tu... hu3X

dia kata dia pun perak gak sbb tak tau yg telur takleh dipanaskan dlm microwave... ha3X seriuosly aku mmg tak tau telur takleh dipanaskan lam microwave .... emmm sama ja boss ngan PA jakun + perak... adesssss

aku ingatkan hanya telur half cooked je takleh dipanaskan ghupe2nye telur da masak pun sama eh???!! ya ALLAH kesiannye kat aku...awat yg jakun sgt cekkkkk.... ish3X

bagi aku lawak la juga situasi ni kan sbb yg terkena tu Encik aku yg byk karenah tu...sesekali dia terkena apa salahnye kan...dan sesekali dia diketawakan oleh staff dia pun apa salahnye kan... adat la kans...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

tudung

aku frust sbnrnya ni sbb tak pat nak transfer gambo Nur 'Ain dari kamera ke pc...enah virus apa tah melekat aku pun tak tau... tu la sapa soh gatai pi scan virus tadi..adesss

yg aku frustnye tu kan pe...ptg smlm ms gi ambik Nur 'Ain kat umah ngasuh dia...dipakaikannye dak tu baju kurung ngan tudung...aku tgk2 bantai gelak...bukan sbb huduh ke tp sbb comeellllllllllllllllll sgt dia...mcm da umo 5 6 bulan walhal dak tu baru 3 bulan ++...gelihati aku nengok... kata akak tu sume 3 org dak pompuan dia ngasuh dipakaikan baju kurung ngan tudung...adesss rajinnye menghias anak2 kami tu...

so da kene virus tak pat la nak transfer ke pc ni...frust sefrust frustnye aku... takpe ti kalo dah ok aku cuba lagi try letak kat sini...he3X
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Monday, April 27, 2009

Personaliti af_sal

DISEMBER (sal)

Sangat setia dan pemurah
Tersangat-sangatlah setia orangnya dan mmg pemurah pun ~ tak percaya?? hanya aku yg tahu...

Bersifat patriotik
Entahlah...rasanya tak kot ~patriotik tak politik pun tak...he3X

Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
ya a'au...mmg aktif dlm permainan tak kiralah permainan apa pun...hii3X
dalam pergaulan pulak rasanya mungkin kot..

Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
mmg jenis yg kurang sabar dan kdg2 tak menyabar2...temper je selalu kan... bab tergesa2 tu pun sama juga... getar lutut beb!! kalo buat apa2 tu cemerkap (kelam kabut)...hu3X

Bercita-cita tinggi
tidak...cita2 aku nak jd ANAK yg baik utk mak ayah aku... ISTERI SOLEHAH utk lovely hubby dan IBU MITHALI kat anak dan anak2 yg akan datang lagi soon...insya ALLAH... ~tinggi gak kan cita-cita tu??

Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
kadang2 jerk...nak tarik perhatian tp selalunya mmg akan jd AJK setiap kali masuk persatuan ke apa ke...cuma da keje ni tersekat dek karenah Encik dlm akuarium tu...huh!!
mencik tau

Seronok bila didampingi
entah la...tanya la pd diri korang seronok tak mendampingi aku?? he3X... ~my lovely hubby... r u happy with me???

Suka bercampur dengan orang
tgk keadaan gak kalo org tu leh ngam ngan aku mmg sah la bercampur aduk jdnye...

Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai
sapa tak soka dipuji wok!!! tp siyes ckp aku tak suka dipuji sbb bagi aku tak idup dek puji dan tak mati dek keji ok! tp kalo nak puji gak i redho je...he3X
yups...sgt soka diberi perhatian tmbah2 oleh org2 yg sygkan aku dan yg aku syg...
of cozs la suka dibelai2... opsss takleh lebih2 karang kene banned...hu3X

Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur
tersangat-sangat-sangatlah jujur orgnye...
bab duit tu mmg amanah+siddiq+fatanah... bab lain pun amanah gak dose tau kalo pecah amnah ni...tamo masuk neraka seh...
emmm bab2 bertolak ansur ni kalo tak ada sikap tu alamatnye goyah la perhubungan tu tak kira la dlm perkahwinan ke, persahabatan ke apa ke..

Tidak pandai berpura-pura
kalo dgn lovely hubby mmg tak penah berpura2 jujur sentiasa ~w/pun kdg2 benda tu tak perlu di bagitau

Cepat marah
yezza...sungguh cepat marah tp cepat juga cool ~ tul tak B??

Perangai yang mudah berubah-ubah
emmmm... perangai berubah2 tu camne ek?? rasanya ye gak kot...ikut mood dan keadaan sekeliling

Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi
dulu tak sekarang ni kene gak ada ego..kalo tak asik kene buli je...

Benci pada kongkongan
betul sesangatlah tu... tp kalo ngan pasangan kena gak rasa dikongkong sbb rasa mcm disayangi kan.. ahaks!!

Suka berlawak
sesungguhnya itulah aku...

Pandai buat lawak dan berfikiran logik
pandai ke aku buat lawak?? entah la tak perasan pulak ada bakat tu ke tak...
aku bukan seorang yg berfikiran logik dan aku mmg tak pandai buat keputusan sbb tu suka jd org sokongan dpd jadi profesional...



OKTOBER (af)

Suka berbual
tak juga dia tgk org gak dia nak berbual pun...kalo org tgk mcm dia ni sombong gitu kan B kan... tp bab mengayat no wahid... tu yg ramai awek hu3X

Suka orang yang sayang padanya
mungkin kot...

Suka ambil jln tengah
B mmg pandai cari jalan utk selesaikan masalah..very the sgt

Sangat menawan & sopan santun
menawan ke?? eh tahan la nice looking kalo tak takkan i terpikat kan...uhuk!!
eiii tamolah aku kalo B sopan santun... sungguh tak sesuai la biarlah dia macho gitu... tp tetap kena ada gak la nilai2 kesopan dan ketatasusilaan tu kans...

Kecantikan luar & dalam
B tak cantik la tp sweet jek kan kan kan

Tidak pandai berbohong & berpura-pura
owwhhh kalo la B mmg tak pandai berbohong dan berpura2 tidaklah aku meroyan semedang de!!!

Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan
emmm sbb simpati la hampir2 nak mati tu la baik sgt ngan org dan pentingkan lagi org2 yg entah jujur @ ikhlas kat kita tu... itulah B

Sentiasa berkawan
mmg pun sbb tu ramai kawan... lelaki vs pompuan ~ i jelez ok!!

Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
tak perasan lak hatinya mudah terusik ke tak sbb selalu tgk mukanye toya je mcm takde perasaan... uiii kalo bab merajuk susah nak merajuk tp kalo dah merajuk susah mo pujuk tu... azab la kalo wat dia majuk...hu3X

Cepat marah
tidak...tidak sama sekali sbb he is very cool man... kalo marah pun diam 1000 bahasa i paham2 sendirik la kan..

Macam pentingkan diri sendiri
ye jugak kdg2 tu...

Tidak menolong orang kecuali diminta
a'ah...betullllllllllll sgt... hu3X kalo nak duit azab wooo very the kedekut 1... taik idung masin

Suka melihat dari perspektifnya sendiri
memang pun...dia aje yg betul menci tau!!

Tidak suka terima pandangan orang lain
exactly... kan dah kata dia aje yg betul!!!

Emosi yang mudah terusik
entah la mungkin kot...sbb he is very the cool man so can't see him deeply..

Suka berangan & pandai bercakap
emmm angan2 tinggi tp akan sedaya upaya digapai walau apa terjadi itulah dia... pandai ckp sbb tu dia je nak betul org lein salah...

Emosi yang kelam kabut
bila isteri kesayangan merajuk dan diam 1000 bahasa mmg dia akan kalut...rasakan (entah2 berlakon je)

Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan)
camne eh daya firasat tu?? susah nak agak la...

Suka melancong, bidang sastera & seni
suka melancong dan mengabehkan duit utk diri sendiri je...hu3X
tak ambik sastera tp dia punye ayat.... tu yg i tergudes tu penuh munge2 cinta gitu...
mmg minat seni dan pandai amat lukis pelan umah & bangunan...ngah tggu dia create plan mahligai kami...bila???

Pengasih, penyayang & lemah lembut
sume ni ada padanya tp lemah lembut tu takde la...

Romantik dalam percintaan
dalam percintaan je romantik da kawin... biarlah rahsia!!

Mudah terusik hati & cemburu
kadang2 tu terusik gak hatinya dan mmg cemburu kuat...dia yg mengajarku ttg erti cemburu

Ambil berat tentang orang lain
tersangatlah sampaikan i feel insecured ok!!

Suka kegiatan luar
tak berapa suka ikut mood je

Orang yang adil
tak adil!! tak adil!! tak adil!!

Boros & mudah dipengaruhi persekitaran
yup boros tp pandai menyimpan dan tidak mudah dipengaruhi tetapi suka mempengaruhi org lein

Mudah patah semangat
tidak cuma lately ni je mcm da kureng semangat sket...sian B


suka2 jek...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Cintailah Orang Yang Menyintaimu

"Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini."
ya...aku rasa terseksa sgt2 bila terlalu menyayanginya...mengharapkannya...menghormatinya...mempercayainya..

dan terseksa juga bila segala2nya mcm tak dihargai... walau apa pun yang terjadi berjalanlah tanpa henti... dan akan terus menyintai sampai akhir nanti...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

"Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua."
~aku copy dari blog ERA~
emmmm....menarik kata2 ni pd pandangan aku la... kahwinilah lelaki/wanita yg gemar anda berbicara dengannya... ya btl tu sbb bagi aku takkanlah kita nak kawin dgn org yg kita tak suka kan?? ada ke org kawin dgn org yg dia tak suka??? kecuali kawin paksa ye kot...tak tau la...
tp kadang2 terjadi juga bila kita terpaksa berbicara sorang2 dan yg sorang lagi senyap tanpa reaksi...mcm org tak ada perasaan kan!!! iarat masuk telinga kanan keluar telinga kiri...tu m/mana pulak??? betul juga kata org lebih baik diam 1000 bahasa dpd berckp 1000 perkataan yg tak berfaedah... tp tak berfaedah ke kalau apa yg dikatakan tu lebih kepada nak menasihat (w/pun mcm membebel dan meleter), memberi pandangan dan kata2 semangat???
whateverlah kan...

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

jujurlah...

maaflah hari ni aku rasa tak best sgt2... mungkin disebabkan perubahan hormon kot tp serious aku rasa tak seronok!~!~! jiwa kacau la senang ckp kans... aku mcm keliru + celaru + cemburu + mcm2 perasaan ada la saat la ni... aku rasa mcm nak jerit kuat2 bagi puas hati ni...

kenapa ya aku nak ingat lagi pasal hal tu walhal kan mcm da settle je semua tu...mcm da settle tp bg aku tak btl2 settle lagi selagi aku tak dpt tau sejujur2nya... aku masih menanti dan mengharap diberi penjelasan yg sejujurnya tp aku tak tau sampai bila mesti aku tunggu... susah sgt ke nak bersikap jujur ni??? bukan susah pun tak kena keluar duit pun kan!!! tp kenapa kejujuran tu susah sgt nak diberikan??? aku tak faham.....

eiiii...bila ingat balik mcm nak menangis pun ada... selama ni tak payah ckp la berapa gelen air mata ni mengalir... mmg tak rugi sbb tak kene bayar pun tp sakit tau... fahamilah aku!!!!! aku tak minta benda yg mahal pun cuma jujurlah padaku...

bagi aku biarlah jujur w/pun kejujuran itu pahit...

Duhai kekasih pujaan hati ku
Dapat kah kau memberi ku satu arti
Sedikit rasa yang bisa ku mengerti
bukan sumpah atau janji
Bukti kan lah bila kau ada cinta
Setulus hati mu bisa memerima
Sebatas kejujuran yang kau miliki
Bukan sekedar bersama.....
Jujurlah padaku
Bila kau tak lagi cinta
Tinggalkankah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku lupakanlah aku oh..oh..oh
Jujurlah padaku
Bila kau tak lagi suka
Tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
Jauhi diriku lupakanlah aku
selamanya....

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

sesuatu yg MENGGANGGU fikiran

sesuatu telah mengganggu fikiran aku
hati rasa tak tenang
fikiran pun melayang-layang
jiwa serasa terawang-awang
hati rasa macam nak marah
fikiran pun tak tentu arah
jiwa rasa terlalu gundah
hati jadi sayu
fikiran pun bercelaru
jiwa tak menentu
hati pun terasa sakit
fikiran pun menjadi sempit
jiwa menjerit-jerit
selalu hati ni terluka
fikiran boleh jadi gila
jiwa meronta-ronta
hati...
tenanglah setenang air di kali
fikiran...
usah fikir yang bukan-bukan
jiwa...
serahlah pada Yang Esa
DIA yang tahu segala-galanya
cinta-NYA pada hamba
melebihi cinta hamba sesama hamba
tapi...
sesungguhnya sesuatu telah MENGGANGGU fikiranku

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Thursday, April 23, 2009

aWaRD fRoM iNciK aDY

actually dis is my 1st award given by incik ady aka my tutor in blogging...
but yesterday my fingers gatai2 kunun2 nak change of layout bagai terdelete abess
sumenye...so i grap balik dis award ok!!!
dan aku dgn murah hatinye ingin menghadiahkan award ini kepada semua penjejak yg singgah ke sini ~especially yg blm penah dpt award ni lah~ sudi2kanlah menggrabnye ye guys...

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

aWaRD frOM LotS oF LoVE

dis award is given by LotsOfLove...
lots of love to her coz being such a good frenz of mine eventhough we juz knowing
each other in 'maya'...
dear...
i care 'bout u and keep in touch ok!~!~!

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

akU yG jAkUN

sblm nak pi semayang aku nak post ni jap...ngeh3X

tadi lunch aku pi bank tau...ada hal la kalo tadak hal tak kose aku nak jengah bank yg nun jauh di hujung blok ofis aku neh.. ok back to da story line k!~!~!~!

masa nak amik nombor tu sib baik si adik/kakak manis tu kasi nombor yg org tggl...so akan cepatlah urusan aku tu kan...tima kasih adik/kakak manis ye lupa nak usha nama daaa... da dpt nombor tu aku pun nak duduk la kan da ada kusi so takkan nak diri lak...kesian lak kaki aku yg ala2 persis model catwalk neh...ahaksss ahkak perasaans kau...

kusi kat bank tu dia cam ala camne aku nak story eh...kowang penah gi cimb bank tak??? tp aku tak sure lak kot cimb kat tpt kowang kusi jenis lain kan... kusi tu dia nye tpt nyandor tu ke belakang sket kan...sblm duduk aku da usha line dulu la kan...aku duduk je pelan2 dulu sblm nyandor ~selalunye aku ni kasor...asal duduk je nak nyandor je~ then pelan2 lak aku nyandor...nak tau nape??? aku takut terlentang la weh... kang tak pasal2 diketawakan kat situ lak... aku rasa cam jakun la pulok kan ye la aku sedar aku ni org kampung kan... so dpd digelakkan org baik aku gelakkan diri sendiri dulu ~tp dlm hati je...mulutku senyum simpul~

dah duduk tu pun aku tak selesa juga sbbnye akan menampakkan perut aku yg ala2 spare tayar ni kan...malu seh

suda abes cerita....itu saja story utk hari ini...wassalamu ngeh3X




AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

LayAn raDiO hOt fM

tetiap pagi kan aku on da way dtg~blik keje musti mau dgr hot fm tau sbb lebih hangat dr biasa...dan aku mmg selalu je hottt he3x...

pg2 musti aku akan dgr iklan ni tau... ala yg wife dia cerita kt hubby dia umah org tu ada mesin basuh baru, umah yg satu laie lak ada peti ais baru... tp sume tu free... tp hubby dia diam je... dia pun tak puas hati tnye

"abg dgr tak ni..!!!!" dgn nada tak puas hati.. then hubby dia jwb lak

"apa nak heran...kt rumah kita ni pun ada aircond free juga.." ala2 gitu la dialog demenye...aku tak ingat sgt pun

bila 1st time dgr iklan tu aku tergelak tp da hari2 aku sengeh2 je la...sbb apa tau??? tak mau tau pun aku nak gtau gak... sbbnye aku pun sama gak kes la bila aku cite apa2 kat lovely hubby dia pun diam jek mcm takde perasaan .... aku temper la aku mula la tinggi sore cam ayat tu...

"b dengaq dak ni...????!!! org ceghita diam ja mcm takdak perasaan!!!"

aku temper tul kalo bercerita org buat derkkk aka bodo ja... bab aku rasa mcm aku yg bodo...ha3X emmm tu la aku...

so terpaksa la lovely hubby jwb...

"dengor... da tu b nak kata apa..." tu la selalu dia jwb...

ala jwb je la pape pun menepati cite ke tak yg aku nak dia bersuara je...susah sgt ke?? adesss pening dia nak layan peel aku ni...nasib la kan sapa suka kat aku dulu.... muahahaha

tu je nak cite pun...bukan best sgt pun tp nak baca...baca la kalo tamo pun ada aku kesah!!! muahahahaha
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Wednesday, April 22, 2009

marsha jadi RA kat AF!~!~!~!

malam tadi aku baru berkesempatan tgk diari AF setelah malam2 sebelumnya tak sempat tgk sbb dok 'berperang' dgn Nur 'Ain... so sambil2 ngudap dan gussip2 ngadap la tv tuh... then aku tgk si marsha ~ X-student AF 3 tu la ~ ada lam akademi lak...aiksss aku naik heran gak la apa dibuatnya dek minah gedik tu kat lam tu kan... upe2nye dia jd RA... marsha jd RA??!!

ish3X... dah tak ada ke org lein yg selayaknya menjd RA selein dr si minah gedik tu?? aku mintak maaf okey kalo ada sapa2 peminat dia tp aku since dia kat lam AF dulu lagi da menampakkan kegedikan dia tu... pokok kelapak apa bagai la tah apa2 tah!! aku mcm tak faham lak dan takmau faham pun sbb apa dia jd RA tp alahaiiii....ontah la tak tau nak ckp camne la...

dah tu asik nak melekat je ngan si Aril tu...aku tgk si Aril tu pun da naik lemas~rimas~malas nak layan dia... siap tnye si Aisyah nape si minah tu ada situ...boleh?? ~wah aku siap bg details perbualan deme he3X~ selalu lelaki kan suka suki kalo ada pompuan nak hempet2 tp aku nengok si Aril ni cam nak jauhkan diri lak...si minah tu lak ai mcm tak faham bahasa dok ikut je mamat tuh... jeles ke??? aku nak jeles??? apa kejadahnye aku nak jeles... tp aku serabut biji mata tgknye... berbulu2 ~ ha3X

Astro oiiii.. ape yg korang nak dgn meletakkan si minah tu sbg RA ha?? tertanya2 gak aku...

emmm tu je la aku nak cite pun kalo kata apa aku sibuk sgt kan ada aku kesah!!! ;p
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Peti Masuk (1019)

tu dia!~!~!~!

baru buka emel tengok2 ada sampai 1000++ emel yg blm dibaca dlm inbox... rasa mcm best sbb ada org ingat kat kita kan tp yg tak bestnye tu kdg2 dpt emel yg sama w/pun sender lain2 org... yg jd emel tertunggak ni bukan pe...semuanya disebabkan aku cuti 2 bulan ri tu la...kalo tak mmg ari2 aku akan check bukan pe...tamo jd mcm ni la ~ dah berlambak2 lak...ambik masa ni nak baca ~ telek ~ belek ~ tenung bla bla bla...

kepada penyender2 emel tu tima kasih byk2 la na... ambik masa nak baca, nak balas, nak forward dan nak delete... sbb bukan tu je keje ~w/pun hari2 leh kata ngadap tu je~ yg nak dibuat... he3X

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

hadiah utk Nur 'Ain

actually hadiah ni da lama dpt tp saja jek tak tau nak boh n3 apa so aku tepek je la gambo ni kat sini... hadiah ni utk Nur 'Ain sempena kelahiran dia tp disebabkan aku baru masuk keje baru la dpt...

baju sepasang tu Auntie Lela dia yg bagi... hamper tu from all the staff bahagian yg donate la...

on behalf of Nur 'Ain i wish thousand thanks to all !~!~!~


AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

syukran jazilan kasiran

di sini aku nak mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan malah billionan terima kasih kepada incik ady merangkap cikgu aku dlm bidang blogging ni... kalo tak kerana dia aku kehilangan semuanya yg ada dlm blog aku yg lama... seb baik dia ada...

incik ady...
jasamu ku kenang sampai bila2 ye...

;))
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

under construction

aku nye blog ni under construction eh..
aku pun tak tau nape tgn aku gatal nak
tuko2 template apa jadah sume neh
da abes ilang aku sume...
aku nak balik template aku yg lama
boleh tak??? tak boleh???
uwaaaaaaaaaa tulun!!!! pleaseeee!!!!!
dah tu jd cam hapa tah...alaaaa
aku tak suka!!!
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Tuesday, April 21, 2009

Layan TAG

1.what is your mobile phone brand?
NOKIA

2. When did you buy it?
tak beli pun lovely hubby yg kasik...tp ni dlm proses nak merayu beli yg baru...alasan?? henfon yg ada ni kamera da rusak takleh nak snap gambo Nur 'Ain antar ke dia.... he3X ~bernas tak alasan???

3. What color your mobile phone is?
hitam ~ silver ~ biru (3 colours not meaning dat i hav 3 okey!!)

4. How many messages are in your inbox?
entah yg aku tau 100++ kot...he3X

5. Who gave you SMS recently ?
Celcom ~ remind 'bout due date of paying...he3X

6. What picture became your wallpaper?
dulu gambo mak skang of course la my lil princess ~ Nur 'Ain Saffiya

7. Please stated :
Missed called : No numbers ~ takdo org nak rindu ler!!
Received called : Lovely hubby
Dialled Numbers : Ellyapai

8. Why you like your mobile phone?
coz lovely hubby yg kasik... ;))

9. How long did you use your mobile phone?
lama dah tak hengat lah... sbb tu HARUS ditukor baru ~ ngeh3X

10. SMS ( Tagged ) People :
sapa nak jawab TAG ni jawab la eh...tak tersenarai la ramai sgt kawan2ku...tq
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

angin ~ hujan = pokok tumbang

emmmm pagi ni sejuk sgt...pagi tadi masa terjaga susukan Nur 'Ain dengar kat luar hujan lebat...emmm pg ni ujan lagi la... lps bagi susu tu tido balik kejap kul 5.30 alarm bunyi terus bangun mandi, semayang and siap2 nak gi keje...kalo sambung tido balik alamatnye lambat la gi keje...

waktu keluar simpang umah tu tgk ada pokok tumbang kat jalan...sib baik tak lalu situ...means angin kuat la mlm tadi or awal pg tadi...fuh tido nyenyak tak sedor aku angin kuat ke tak...

masa antar Nur 'Ain kat umah ngasuh tu kuar kete angin leh tahan la bertiup...tp kena juga la bawak Nur 'Ain keluar coz nak antar umah "ibu" dia...sib baik mood dia ok sbb da kenyang...hehehe cuma ibu dia ni je yg takde mood... dunno y!!
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

bosan di balik tiang

sesungguhnya aku rasa bosan dan terpinggir di balik tiang ni!!!!!!!
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

rasa DOWN la ari ni...

eiiii malasnya ghasa haghi ni
awat tak tau
bukan sbb baru balik dari cuti
bukan juga sbb rindu kat si dia
tp ghasa mcm tak besh ja...

ghasa mcm down pun ada gak
aku mmg tak suka kalo dok ghasa2
mcm ni... nak buat apa pun
tak syok ja
nak layan perasaan ja

ni semua sbb kemarin la
tu la konon2 nak tunjuk baguih
tup2 mcm org plg bengap ja
ghasa
eiii sengal la aku ni
ngap pun ada gak
ngong pun sikit2 kot


adeiii....
aku tak tau la
yg aku tau haghi ni aku ghasa
DOWN sgt

ala...
dia ~org dlm bilik~ penah kata
kalau dia tak suka org
dia tak akan tegor
dia tak tegor aku
means dia tak soka aku la tu!!
emmm ada aku kesah??
tp aku kesah gak
sbb apa2 pun aku kena tegor dia gak
dan dia pun apa2 hal kena gak tego
aku neh

emmm...
benda remeh ja
lantak la
ada aku kesah??
ya aku kena kesah...
dah dah...wat keja ja la
kesah apa oghang suka ka dak
hidup utk diri sndiri
bukan utk oghang lain
dulikkan la oghang tu

nota kaki : sesungguhnya aku rasa down neh..!!!
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Friday, April 17, 2009

aku bercuti yaaa

17 April 2009


semua penjejak blogger


tuan/puan/cik/adik manis

PEMBERITAHUAN ~ AKU BERCUTI YAAA

dengan hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. sukacita dimaklumkan bahawa saya ~tuan punya blog ini~ akan bercuti pada hari isnin ini bertarikh 20 April 2009 bersamaan 24 Rabiulakhir 1430H kerana mengikut arahan lovely hubby sebab dia bercuti pada tarikh tersebut. sebagai seorang isteri yg solehah lagi taat maka haruslah saya mematuhi arahan beliau. untuk makluman juga pada tarikh tersebut seluruh rakyat negeri Perak bercuti kerana ia adalah Hari Keputeraan Sultan Perak. Wajibul 'ngunnah ya...meaning wajib bercuti lah.

3. oleh yang demikian, kepada sesiapa di antara blogger2 yang menjejaki kaki anda di sini sila tinggalkan link ~bg yg baru menjejak~ dan kepada yang telah bermastautin di sini suka kiranya meninggalkan pesanan yg agak2 bernas dan boleh digunapakai. ok!!

4. saya juga ingin memaklumkan bahawa saya akan merindui anda semua semasa saya bercuti. jadi sudi2kanlah merindui saya juga ya!!! hii hii hii boleh tak?? tak boleh pun tak apa kerana saya sesungguhnyalah tidak mengesahkan diri saya.. ;p

sekian untuk makluman. terima kasih.


Tema Blog Aku ~Cahaya Mata Nur 'Ain

tuan empunya blog

(afsal8281)
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

sekitar Majlis Penyerahan Tugas Timb. Ketua Pengarah (Pembangunan)

17 April 2009 ~ jam 8.30 telah berlangsungya satu majlis Penyerahan Tugas oleh Timb. Ketua Pengarah (Pembangunan) di Dataran Bunga Raya, Aras 5 ofis aku... sbg seorang kaki dan tangan yg bertanggungjawab aku telah menghadirkan diri dgn ikhlasnya tanpa paksaan ke majlis tersebut di atas... majlis ini telah melakar sejarah kerana pertama kali jawatan Ketua Pengarah diterajui oleh WANITA... see who say pompuan tau hayun buaian jek!! heii salah tu!! Tahniah aku ucapkan kepada Puan Ketua Pengarah... so di sini aku tepekkan gambar sekitar berlangsungnya majlis tersebut...

inilah Y.Bhg. Tan Sri Pengerusi kami...ada sapa2 yg kenal?? macam pernah lihat?? ya...dia selalu~selalu juga la~ keluar itu tv dan newspaper... ada macho kan?? i like him coz he alwiz give a good advices and motivation...



inilah barisan kita...yg ikhlas berjuang...ooo bukan bukan bukan..inilah barisan hadapan Pengurusan Tertinggi yg berkaliber diterajui oleh Pn. Ketua Pengarah yg agak straight tp berkaliber amats...


acara kemuncak sesi menandatangani penyerahan tugas oleh mantan Timb. Ketua Pengarah (Pembangunan) kepada Timbalan yg baru.. Tahniah!!

diselitkan di sini juga 2 kaki & tangan yg havoc lagi gempaks... yg agak2 perasan bila gambar dorang disnap... harap maaf mereka ini telah dimiliki ok!! ;p


pengakhirannya haruslah ditepekkan juga wajah pemilik blog ini yg agak2 manis gitu...wajah terbaru ni ye...agak tembam gitu... tetapi tatap menjadi pojaan hati... hati siapa??? biarlah rahsia... ahakssss






AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Thursday, April 16, 2009

Nur 'Ain ~ hari pertama kelahiran

inilah wajah Nur 'Ain pada hari pertama kelahirannya...masa dah pindah masuk wad...sebijik macam muka Wan ~mak mentua~ die... muka Babah dia pun ada gak...
Sesungguhnya inilah kelahiran yg ditunggu2 oleh
~Ibu~
~Babah~
~Wan~
~Tok~
~family Ibu & Babah~
hampir 4 tahun...
inilah hadiah Anniversary ke-4 yg paling berharga buat
Ibu & Babah
kerana kelahiran inilah Ibu namakan blog ni Cahaya Mata Nur 'Ain..
sempena kelahiranmu...


AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Wednesday, April 15, 2009

rama-rama

cik Vee..

thanks ek ajo kite cane nak letak rerama tu..
sorry gek sbb same lak ada rerame kt blog kite..
bukan nak tiru tp dah suke rerame nak wat cane kan..
hik hik hik...

(",) peacee
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Tuesday, April 14, 2009

simpati yg menyakitkan hati

aku kesian kat sorang budak ni tau...dia keje ok rajin bila org mintak tlg dia buat ~w/pun kdg2 lambat~

tp dia sendiri yg cari pasal sapa suruh...org da bagi peluang keje patutnye bersyukur la dgn amanah yg dah dibagi tu ni tak main suka hati je nak datang tak datang keje...mcm ofis ni engkau yg punya!!

kerana salah sendiri ha ambik...sendiri tanggung la... kwn2 da tak dapek nak nolong de... asik dok cover dia je tp dia langsung tak mau nak hargai... makin menjadi2 ada la... aku tak tau la apa masalah dia tp dia mmg ada masalah dan mencari masalah...

hai la budak... bila dengar je alasan dia mcm nak je aku seligi2 kepala dia ~sbb dia muda dari aku~ tp bila tgk muka dia kesian je tgk... hai entahlahhh

awat pulak aku sibuk nak kesian kat org ni??
sbb dia kawan seofis aku...
sbb aku anggap dia mcm adik aku..
sbb aku pikir anak bini dia..

tu la aku...asik kesian kat org tp sapa pun tak kesian kat aku... jiwa kacau la ptg ni... tu yg entry tah apa2 ni...layannnn je la
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

malasnye

entah la hari ni rasa malas sgt2 ~hari lain pun sama juge~ nak keje pun nak tak nak je...tambah lak kene layan peel org yg selalu menyesakkan urat saraf aku yg kdg2 boleh buat aku senget....adushhh bosan!!!!

kan pe ni...fizikal je kat sini tp hati dan fikiran melayang2 nun ke sana...sana...sana...

kau yg bawaku terbang
bintang kejora cinta kita...
kekal untuk selamanya
(entah betul ke tak lirik ni lantak ler..)

bila la nak keluar iklan ni
bila la nak panggil interview
bila la nak dpt pindah
bila la nak boleh dok sekali
bila la...bila la...bila la...


AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Friday, April 10, 2009

BSN ~ SSPN ~ PTPN

aku bengang tul la masa gi kt BSN t/hari tadi ms nak buka akaun SSPN anak.... meh nak story mory tengahari..

BSN

1. minah senget yg jg kaunter tu poyo+gedik+mcm cantik sgt+delivery system tak tepat!! ms aku gi mula2 dia soh aku potostat MyKid anak...aku tnye bukan IC aku ngan slip gaji ke...dia kata tak...nak MyKid anak je.... 3 kali ok aku tnye dia nak MyKid anak je ke....dia ngaku....ok aku naik blik ofis potostat lak MyKid anak...turun blik isi borang bagai... da selesai gi kat kaunter...mamat kaunter yg aku usha nama dia HAFFIZE tu mintak salinan IC aku.... "eh tadi kata nak MyKid anak je!!!" aku mula panas ni....aku ckp smbil pandang minah senget tu. dia tak pandang aku tp senyum2 kambing ~ha mmg sesuai ngan ko pun minah senget oiii ~ alahaiiiii bengkek je hati aku nih.... sib baik la mamat tu cover dia kata ok takpe dia p fotostat.... and settlekan semua. sib baik ko ckp baik2 ngan aku dik oii kalo tak mmg aku ngamuk kt situ ok!! minah senget tu da tntu2 akan kene sembur ngan aku....sib baik kesabaran aku time tu di tahap yg tinggi....huh sengal nye minah... lak tu leh dok gedik ngan mat bangla nak update buku....adessss merenyam nye ko!!! sakit je mata aku nengok...

2. mat polis pacak kt dlm tu lak mcm poyo dan mmg poyo la... ms mula2 aku msuk dia dok ketip kuku...2nd time pun sama...then phone aku ringing... aku tak angkat pn cuma pegang je...dia sound "nak jwb telefon kat luar"... alahai ko mangkuk...poyo nor la... aku bukan nak jwb pun...ngan muka ala2 kontrol machonye tu.... eiii nak je aku debik dia tak tau ketiak aku da peloh2 ni kang aku bg cium kang...eiii sabar...sabar...

------------------------------------------------------

SSPN

at last tercapai gak hasrat nak buka akaun SSPN kat Nur 'Ain setelah tertangguh 2 minggu...tu sume duit yg dia dpt org bagi ms cukur jambul dan ms baru lahir tu la... kang simpan kat ibu dia terguna lak kan.... sian anak

-------------------------------------------------------

PTPTN

ni aku cuak sket...ms mamat kaunter tu dok key in maklumat tu .... dia pandang semacam je kt screen komputer tu then tgk pd salinan IC aku...adesss aku da dub dab dub dab da ni... ye la SSPN tu bwh PTPTN... aku ni peminjam PTPTN yg tak byr pun lagi loan tu... aku da cuak gile ni...siap tnye lagi "nape..." dia geleng2.... at last selesai... dia kata lps ni kalo ada pape kemusykilan direct kt PTPTN la....uiii idak le aku kang tak pasal2 kene sembur tak byor lagi loan tu.... bukan tamo byor kewangan tak bape stabil lagi kan... huhuhu

kepada pihak PTPTN...saya mohon maaf dan minta ditangguhkan lagi pembayaran balik pinjaman tu ye... ala kira kautim la kan... jgn risau apa terjadi saya tetap akan bayar balik sbb saya tamo mati tanggung hutang yg byk... ngengene


AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Thursday, April 9, 2009

TAG from RED

1st, download your favourite photo using effects at http://www.photofunia.com/

1. Do you think you are HOT?
in certain circumstance...

2. Why do you like this picture?
coz its show me and my lil princes too cloose...

3. When was the last time you ate pizza?
Ermmm.... can't remember but the exactly time is b4 delivery system....eh delivered my lil princess ~ Nur 'Ain...

4. The last song you listen to?
Dingin ~ Ziana Zain ~ but i like the most song from Anuar Zain ~ Ketulusan Hati

5. What are you doing right now besides this?
key-in letters besides listening to the songs and viewing others blog... (how bz i am kan!!) ;p

6. What name u prefer besides yours?
my name without word Y ... coz with the word Y my name is no meaning...

7. People to tag ?
1) Lovely Hubby ~ i wish if he have his own blog...boleh??
2) Incik Ady
3) Ima
4) Mr. Slazzo ~ tgh semangat berblogging tuh!!
5) Ellyapai ~ org nak buat blog ko pun nak ha jawab ko!!

8. Who is no.1?
My Lovely Hubby

9. No.3 is having relationship with?
wif Incik Ady ~ laki dio la

10. Say something about no.5?
my good frenz aka adik beradik dunia akhirat ~ tak gitu pn. elly!!

11. How about no.4?
newbie in blogging and tgh semangat bebenor tuh...keep on blogging!!

12. Who is no.2?
the person who is responsible to make my wish comes true ~ to have my own blog...thans a lots Incik Ady

13. Others?
Miss VeeViolet
Cik Wana
Diha
and to any1 viewing my blog!!

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Wednesday, April 8, 2009

tahukah anda...wahai SUAMI??

Tahukah kau wahai suami dan bakal suami?? Laki bini ini asalnya 2 individu asing yang saling tidak mengenali. Atas takdir tuhan dipertemukan dan aqad nikah telah menyatukan kita.

TAPI.......tahukah kau apa yang isterimu selalu lakukan untukmu,dan fikirlah sejenak apa pula yang kau berikan untuknya...

KALA kau tiada duit, bukankah magic david copperfield bila tiba2 kau buka wallet ada duit pulak di dalamnya, tahukah kau yang isterimu sentiasa curi2 membuka wallet untuk mengecek " Ada duitkah suamiku?"

TAPI Bila kau ada duit, wah! wah! kau siap boleh tanya lagi bini . kau " Ada duit ke?" sedangkan itukan kewajipan kau untuk memberinya nafkah?

Tahukah kau wahai suami, tiap2 malam isterimu akan terbangun dari tidurnya dan perkara pertama yang diingat ialah suaminya, lantas terus si isteri menjenguk suaminya di sebelah, di kucup dahi suaminya, diusap rambutnya, penuh kasih sayang dan belas kasihan

TAPI yang kau berinya hanyalah dengkuran kadang2 siap kentut lagi..Cissss! !

Tahukah kau wahai suami, kalau kau balik lewat malam sampai jam 4-5 pagi atas alasan kerja atau kau suka2 nak lepak ngan kawan2, bini kau yang dirumah tu tak lena tidur, selagi kau tak balik selagi tulah mata tak leh pejam

TAPI yang kau tahu bersembang aje sampai pagi, langsung tak ingat bini, dahlah balik lambat esoknya selagi tak masuk Zohor tak reti2 nak bangun, dah bangun tahu nak makan aje...

Tahu tak kau wahai suami, setiap kali isteri mu menggosok bajumu apa yang sentiasa terlintas di fikirannya ialah "Handsome tak laki aku bila pakai baju ni?"

Tapi kau bila dah hansome sikit mula hidung tinggi nak mengorat lagi...

Tahu tak kau wahai suami, isteri tu tak mintak banyak, cuma pujilah dia sekali-sekala, peluklah dia setiap pagi dan malam sebelum tidur peluk yang setakat pelukan sayang sahaja..bukan dengan harapan dapat "apa-apa", hadiahkanlah dia sekali-sekala walaupun setakat coklat sekeping, picitlah bahunya sekali-sekala dan kalau nak tidur tu, selimutkanlah dia, sebab sebenarnya, bini tu selagi laki dia tak lelap mata dia hanya tidur2 ayam sahaja...

INI YANG BEST NI

Satu lagi, suami, kalau korang nak tahu, sebaik sahaja saksi kata SAH!!!! tuhan tu telah kurniakan 6, 7, 8 senses kat isteri sebab itulah dia orang tahu korang buat apa kat belakang dia, tak yah guna spy...dia orang musti tahu punya....

Hargailah bini dan bakal bini korang, sebagaimana korang hargai kereta korang, PS2 korang dan lain-lain .Orang bijak adalah dia yang hari ini mengerjakan apa yang orang lain akan mengerjakannya tiga hari kemudian ..

JumPa AnDa Di PunCak KeJaYaaN bersama KeSeJahTeRaaN!

Pengajaran ayat: Perkahwinan itu satu perkara yang mulia, Mengapa mesti kita mengelakkannya. Ia adalah satu fitrah bagi manusia, kalau tak sanggup, manusiakah KITA. Jangan risau jika kita tak dapat isteri yang solehah, kerana Allah telah berjanji, perempuan yg soleh hanya utk lelaki yg soleh...Kalau kita sbg lelaki tak soleh...jgn harap dapat bini yg soleh....Syukur apa yg telah dikurniakan.

Tak semua perempuan itu BAIK, tapi baikkah kita nak dapat perempuan yg baik...??? Kalau kita mengorat perempuan memang tak baik, tapi kalau kita tak berusaha nak cari isteri; Ada can ker bini itu TURUN dari langit.....

Kita tak suka perigi mencari timba...Perempuan jenis apakah itu??? Siti Khadijah pun perempuan mcm itu; Hinakah dia?????? Allah telah mengutuskan perempuan utk lelaki...bukannya kita perlu hidup dgn sendiri....

Mungkin rezeki tidak ada untuk kita memulakan alam perkahwinan. ......Tanpa usaha , rezeki itu memang tidak ada.... Syabas kpd sesiapa yg melangkah ke gerbang perkahwinan, yg tidak, ANDA sesungguhnya berada dalam kerugian....


FIKIR-FIKIRKANLAH. ................

nota kaki: semoga info ini dpt mengubah hidup anda!!

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

TAG

The rules:

It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people.

Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question. Have fun! Don't forget to post it!

1. What is your name: ~Sal~
2. Four letter word: ~Soul~
3. A boy's name: ~Salleh~ my lovely dad tuh...
4. A girl's name: ~Saffiya~
5. An occupation: ~Secretary~
6. A color: ~Silver~
7. Something you'll wear: ~Spender~ not even WILL but MUST.. gilo po tak pakai spender!! ;p
8. A food: ~Soup~ i like the most
9. Something found in the bathroom : ~Sabun~
10. A place: ~Selayang~
11. A reason for being late: ~Sesat~
12. Something you'd shout: ~Sakitnyeeeeee!!!!!!~
13. A movie title: ~Sembilu~
14. Something you drink: ~Syrup limau/laici~
15. A musical group: ~Sheila on 7~
16. An animal: ~Singa~
17. A street: ~Sultan Ismial Street~
18. A type of car: ~Satria GTi~ fuh minat giler 1 masa dolu...
19.The title of a song: ~Semua Untukmu~ by Anuar Zain


aku nak TAG depa ni lak...

mr. slazzo
ellyapai
VeeViolet
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

aksi tido Nur 'Ain

ari ni mood nak upload gambo anak je ye.... terujalah katakan baru dpt anak...mcm org lain takde anak kan... so what!! buat kakakku Mrs. Ruzita semoga puas hati dgn teruploadnye gambo anak menakanmu ini...
ala jgn la ambik gambo i tgh tido...air liur basi nampak kang malu la i...takde sapo nak buek nantu kang!!
i kalo tido pun leh senyum sbb tido dlm IMAN la katakan....

i nak tido so don't try to disturb me k!! kalo nak dgr i 'nyanyi' torai la kaco...
i tido muka cmni sbb protes dipaksa
tido... ibu kata tido senang nak buat keje

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

NUR 'AIN SAFFIYA ~ utk tatapan Mak Tamnye

keletihan slps berhempas pulas mengelak dari dicukur tp akhirnye kalah juge ngan kecekapan Tok Cik Nuar & Babah

wif lovely Babah... da pandai eh B dukung anak... tu la dulu takut sgt skang da pandai!!

lps penat 'nyanyi' lena la pulok... lotih la tu

Nur 'Ain on her cukur jambul day... tido tp time org nak cukur jambul tu kan main dia 'nyanyi' tunjuk bakat..

amboiiii....Nur 'Ain beraksi manja di ribaan abg Kimi ye... kecik2 takpe da beso tak boleh tau syg...

hehehe...bila nengok je Nur 'Ain pakai baju ni msti aku tingat askar Amerika yg dok kt pintu istana (istana ke org pggil??) tu...

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Tuesday, April 7, 2009

kita yang terbaik

KITA BUKANNYA BAIK UNTUK CAKAP KITA BAIK
------------ --------- --------- --------- --------- --------- -
1.kita bukannya pandai untuk cakap orang lain bodoh
2.kita bukanlah kaya untuk cakap orang lain miskin
3.kita bukanlah handsome untuk cakap orang lain muka tak handsome
4.kita bukanlah cantik untuk cakap orang lain tak lawa
5.kita bukanlah baik untuk cakap orang lain jahat
6.kita bukanlah alim untuk cakap orang lain lupa sembahyang
7.kita bukanlah kuat untuk cakap orang lain lemah
8.kita bukanlah berani untuk cakap orang lain penakut


TAPI...

1.kita adalah pandai jikalau kita sebarkan ilmu itu kepada orang lain
2.kita adalah kaya jikalau kita manfaatkan kekayaan kita kepada jalan
kebaikan
3.kita adalah handsome jikalau kita tak meninggi diri
4.kita adalah cantik jikalau kita sentiasa memuji orang lain
5.kita adalah baik jikalau kita mengajak orang lain kearah keaikan dan
menjadi contoh dan tauladan orang lain
6.kita adalah alim jikalau kita memperuntukkan sebahagian rutin seharian
kita kepada-Nya dengan seikhlas hati
7.kita adalah kuat jika kita sentiasa membantu orang yang lemah
8.kita adalah berani jikalau kita sanggup menggadaikan nyawa untuk
mempertahankan agama

INGATLAH! kita bukannya manusia yang hebat untuk mencaci dan mengutuk
ciptaan-Nya. Dia Maha Mengetahui. setiap apa yang diciptakannya mempunyai
hikmah yang tersendiri.sedarlah . bukan senang nak jadi senang.

BUKAN SENANG NAK JADI SENANG. BUKAN SUSAH NAK JADI SUSAH

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Pisau Lipat

Suatu hari di tengah hutan.. ketika para pelajar sebuah universiti sedang melakukan penyelidikan terhadap tumbuhan hutan… Seorang pelajar senior yang juga merupakan pemimpin kepada rombongan itu terjumpa dengan sebuah pisau lipat di atas tanah. Menurut peraturan yang telah ditetapkan semasa membuat penyelidikan di dalam hutan, sesiapa yang meninggalkan barang penyelidikan di dalam perjalanan akan dihukum.

Lalu pelajar senior itu mengambil pisau lipat dan mengumpulkan semua pelajar untuk tujuan menghukum mana-mana pelajar yang telah lalai dan meninggalkan pisau lipatnya.

“Siapa yang kehilangan pisau lipat di tengah perjalanan tadi?!!” tanya pelajar senior itu.. Tak ada seorang pun yang berani mengaku.. Kemudian pelajar senior itu menambah..

“Ayuh cepat!! mengaku aje la.. lagi pun sebenarnya aku dah tau siapa pemilik pisau lipat ni sebab namanya terukir kat sini.. Tapi aku nak kejujuran korang semua untuk mengaku!!!” Masih tidak ada jawapan dari para pelajar lain..

“Kalau tak ada yang jujur nak mengaku salah, aku akan panggil nama pemilik!!!”

Pelajar-pelajar masih lagi diam. Akhirnya pelajar senior itu tidak dapat bersabar lagi.. lalu diambilnya pisau lipat tadi kemudian dengan lantang dia menyebut nama pemilik pisau itu…

“STAINLESS STEEL!! cepat keluar…!!!”


kalo aku ada kat situ rasanya putus urat kentut aku gelakkan si senior tuh...adessss sian die ~sekadar jokes!!~
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Frustnyeee

malas r nak ckp bab jawatan kosong nih... aku kuciwa, aku frust, aku sedey.... ;(( baru kol SPA Perak tnye pasal permohonan tu org tu ckp kalo bukan ANAK NEGERI PERAK yg IC nye 08 permohonan direject terus... sadis je aku dengor... katanya lagi kalo mak @ ayah ~salah sorang~ IC 08 leh la mohon tp aku ni mak+ayah=aku semuanye IC 09....waaaaaaaaa tak aci!!! aku tak pueh hati tnye lagi...kalo suami IC 08 tak boleh ke.... "emmm tak boleh la..." gitu la dia jwb... dng rasa kuciwanye aku pun wish thanks, bg salam letak... gitu le alkisahnye... inilah nasibku....
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Monday, April 6, 2009

manis...

LOLIPOP berkata kpda COKLAT, "kita ni manis kan?" COKLAT m'jawab "awak ingat kita ni dah cukup MANIS?" tgk org yg baca blog ni..lg MANIS..tgk 2, dia senyum-senyum, MANIS nya...............
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

UNDERAGE

kalo aku merujuk kepada KAMUS DWIBAHASA OXFORD FAJAR ~hampir2 boss aku nak baling msuk longkang sbb da cerai berai....suke2 dia je kan!!~ UNDERAGE membawa maksud BELUM DEWASA; TIDAK CUKUP UMUR... so apa kene mengene n3 aku kali ni dgn perkataan UNDERAGE ni??? hehehe teruskan membaca jika anda masih ingin meneruskan pembacaan...

sebenornye aku nak cite sket la still ttg kenangan lalu sbg remaja yg mude belie and masih study... konon2nye aku tamo aka tak minat nak kapel2 ngan guy yg muda dari aku neh... entah la nape tp aku rasa mcm tak sejiwa jek kalo kapel ngan laki UNDERAGE neh... jgn tanye WHY sbb aku takde jwpn yg PASTI... kalo ada pun takat kwn jek tak lebey... tp dlm aku hati2 tamo tuh aku tertipu gak ngan sorg mamat nih ~mmg siot je ko mamat sbb tipu aku!!~ dia ckp umo dia sebaya aku... aku kalo sebaya okeh lagi tp jgn UNDERAGE... lagi2 aku ulang UNDERAGE... so kwn la (tak tau nak kata takat kwn @ lebey dr kwn...entah) smpai satu hari tu aku dpt tau dr mmber dia merangkap mmber aku gak ~mamat nih pnh suke aku....tp aku tak suke dia sbb tu la...dia mude dr aku~... yg guy tu sebenornye mude dr aku... aku tak tau apa motif dia gtau aku... ish ish ish aku tertipu akhirnye!!! siau je budak tuh... terus aku gado ngan dia sbb tipu aku dan aku dpt tau guy tu mmg PLAYBOY!! kes tipah tertipu la ako... kuang asam nye budak...

dipendekkan cite... dlm pilih punye pilih tamo punye tamo at last UNDERAGE gak yg menawan hati aku langsung menjadi org yg plg aku SAYANG dan skang dah menjadi BABAH kpd NUR 'AIN SAFFIYA.... apa rahsia si dia smpai aku terpikat?? BIARLAH RAHSIA .... ececeh~ tp tu la kan org kata yg kita tak suka @ tak nak tu la yg kita akan dpt...

kepada incik LOVELY HUBBY...

"thanks 4 being my lovely...
thanks 4 ur kind understanding...
thanks 4 ur supportive...
thanks 4 everythings..."

dis song is dedicated special 4 u...


Cahaya Cinta

DIA telah menentukannya
Kita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra CAHAYA CINTA
Pintu hatiku telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran di beri, kasih takkan terhenti
Ini bahagia yang ku cari
Sayangi daku, peluklah daku
Janji denganku semai cinta nan satu
Tuhan menguji takkan berhenti
Hanya ku pinta sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga
Dia telah menentukannya
Kita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra cahaya cinta oh...
Sayangi daku, peluklah daku
Janji denganku semai cinta nan satu
Tuhan menguji takkan berhenti
Hanya ku pinta sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga
Hingga ke alam syurga
Sayangi daku...
nota kaki : touching lak dgn lirik neh...mmg jiwang berkarat tul la ako!!

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Jawatan Kosong

Semalam (5/4/09) aku terbaca satu iklan JAWATAN KOSONG di SPA Perak...byk nor jawatannye tp aku berminat dgn satu jawatan nih...sama ngan jawatan aku skang ni lah... so aku mmg nak apply lah...ni da siap isi borang dah cuma skang ni aku cam maleh sket la... permohonan tu kene melalui KETUA PERKHIDMATAN means step 1st kene melalui BOSS aku then PENGARAH BHG. PENGURUSAN... adei dei payohnyeeee...

ni la step2 yg kene dilalui oleh seorg kakitangan awam mcm aku nih... penuh dgn segala mcm step dan peraturan tp nak tak nak, by hook or by crook...aku MESTI laluinye jugekkkk.... hope so my BOSS tak byk songeh dan tak byk ngomel laaaa... ni sume aku buat demi org tersyg aku la... sape lagi kalo bukan LOVELY HUBBY aku tuuu... aku rela berkorban demi utk membahagiakan dia... semoga apa yg aku lakukan ni akan dimakbulkan oleh-NYA!!

cuma skang ni satu lagi probnye...selalunye kalo SPA negeri ni mmg mengutamakan ANAK NEGERI bukan cam aku ni tumpang laki jek... IC aku bukan 08 tp 09 nampak je mcm dekat mcm adik beradik tp hakikatnye tak... aku bukan ANAK NEGERI PERAK!!!! susah nor la kalo menumpang dan menempek ni kan kan kan...huhuhu

takpe...apa yg penting??? bukan kerjasama mcm lagu kartun WONDERPETS tu tp apa yg penting aku APPLY je kan...rezki di tangan ALLAH S.W.T... aku merancang DIA yg menentukan arah hidup aku nih...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Saturday, April 4, 2009

Coke + Ajinomoto = Rape

DO YOU KNOW ? Coke+Ajinomoto Can be Used To Rape Ladies

I received a news about the recent tactic used to spike girls' drink.
It is a cheap and widely used method.
This method was used in Canny Ong murder.
Rapist uses this method.
Coca-cola+ajinomoto/monosodium glutamate = a medicine which will cause drowsiness and excitement in the victim.
This mixture is poisonous if used too often on the victim.

So to u allz please beware!!! DO NOT accept coca-cola or any other drinks from stranger / evenif it is your friend that you are not very close with.
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Friday, April 3, 2009

BabY aLmOnD

"baby" yg dibuat dr serbuk almond...cute kan!!

















another "baby" made from almond powder...

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Thursday, April 2, 2009

Life is short!!!!

~..Happiness is reachable..~
~..no matter how long it lasts..~
~..We should stop making our lives complicated..~
~..Life is short..~
~..Break the rules..~
~..forgive quickly..~
~..love truly..~
~..laugh constantly..~
~..And never stop smiling..~
~..no matter how strange life is..~
~..Life is not always the party we expected to be..~
~..but as long as we are here..~
~..we should smile and be grateful..~

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Wednesday, April 1, 2009

April Fool ~ Kisah II

ni pulak APRIL FOOL kisah II

ni pulak kisah ms aku msih lagi study dan mude belie...ngehngehngeh.... ms ni aku da pindah ke sri iskandar (babai manjung gonna misz u) ms ni la aku bertaut kasih ngan lovely hubbyku aka dunlop pillowku...

ok alkisahnye ms insiden APRIL FOOL ni aku blm ada pape lagi ngan si die tp bunga2 cintan tu dah ade... ~eiii seronot lak imbau kisah lalu~ ... ms ni aku ngan member2 aku berkumpul kt bilik aku al biasalah gussiping~eating~sleeping~mcm2 ..ping lagi lah so dok cari idea cane eh nak kenekan mamat nih... member2 aku soh aku tnye si die apa perasaan aku kat die...eh perasaan die kat aku tp aku malus la mcm perigi cr timbe lak... so aku guna idea mcm APRIL FOOL kisah I dolu...

aku msge si die..kunun2nye nak mintak putus (walhal ms tu blm declare pape pun juz dlm proses je)... terus dia tepon beb tnye nape aku nk putus... aku pun berlakon la...aku tak ingat sgt apa ayat powerz aku tu tp menjd gak la... laz aku buat mcm tadi la.... APRIL FOOLLLLLLL!!! apa lagi kene marah la aku... heheheh oooo baru ku tau rupanye dia ada hati sama ako ya... ngengnge malu tapi mahu!! ;p

so lps pd tu la kami mula berdating-datingan... dan akhirnya declared on 4 Mei 2003 mlm sblm aku blk kg setelah memenatkan diri selama 3 thn...

p/s : ms ni aku blm pts lagi ngan abe (x-bf) tp dlm poses dah...curangkah aku??
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...