Friday, April 10, 2009

BSN ~ SSPN ~ PTPN

aku bengang tul la masa gi kt BSN t/hari tadi ms nak buka akaun SSPN anak.... meh nak story mory tengahari..

BSN

1. minah senget yg jg kaunter tu poyo+gedik+mcm cantik sgt+delivery system tak tepat!! ms aku gi mula2 dia soh aku potostat MyKid anak...aku tnye bukan IC aku ngan slip gaji ke...dia kata tak...nak MyKid anak je.... 3 kali ok aku tnye dia nak MyKid anak je ke....dia ngaku....ok aku naik blik ofis potostat lak MyKid anak...turun blik isi borang bagai... da selesai gi kat kaunter...mamat kaunter yg aku usha nama dia HAFFIZE tu mintak salinan IC aku.... "eh tadi kata nak MyKid anak je!!!" aku mula panas ni....aku ckp smbil pandang minah senget tu. dia tak pandang aku tp senyum2 kambing ~ha mmg sesuai ngan ko pun minah senget oiii ~ alahaiiiii bengkek je hati aku nih.... sib baik la mamat tu cover dia kata ok takpe dia p fotostat.... and settlekan semua. sib baik ko ckp baik2 ngan aku dik oii kalo tak mmg aku ngamuk kt situ ok!! minah senget tu da tntu2 akan kene sembur ngan aku....sib baik kesabaran aku time tu di tahap yg tinggi....huh sengal nye minah... lak tu leh dok gedik ngan mat bangla nak update buku....adessss merenyam nye ko!!! sakit je mata aku nengok...

2. mat polis pacak kt dlm tu lak mcm poyo dan mmg poyo la... ms mula2 aku msuk dia dok ketip kuku...2nd time pun sama...then phone aku ringing... aku tak angkat pn cuma pegang je...dia sound "nak jwb telefon kat luar"... alahai ko mangkuk...poyo nor la... aku bukan nak jwb pun...ngan muka ala2 kontrol machonye tu.... eiii nak je aku debik dia tak tau ketiak aku da peloh2 ni kang aku bg cium kang...eiii sabar...sabar...

------------------------------------------------------

SSPN

at last tercapai gak hasrat nak buka akaun SSPN kat Nur 'Ain setelah tertangguh 2 minggu...tu sume duit yg dia dpt org bagi ms cukur jambul dan ms baru lahir tu la... kang simpan kat ibu dia terguna lak kan.... sian anak

-------------------------------------------------------

PTPTN

ni aku cuak sket...ms mamat kaunter tu dok key in maklumat tu .... dia pandang semacam je kt screen komputer tu then tgk pd salinan IC aku...adesss aku da dub dab dub dab da ni... ye la SSPN tu bwh PTPTN... aku ni peminjam PTPTN yg tak byr pun lagi loan tu... aku da cuak gile ni...siap tnye lagi "nape..." dia geleng2.... at last selesai... dia kata lps ni kalo ada pape kemusykilan direct kt PTPTN la....uiii idak le aku kang tak pasal2 kene sembur tak byor lagi loan tu.... bukan tamo byor kewangan tak bape stabil lagi kan... huhuhu

kepada pihak PTPTN...saya mohon maaf dan minta ditangguhkan lagi pembayaran balik pinjaman tu ye... ala kira kautim la kan... jgn risau apa terjadi saya tetap akan bayar balik sbb saya tamo mati tanggung hutang yg byk... ngengene


AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

11 comments:

Vee Violet said...

yay!!! Nur 'Ain dah ada SSPN!!!
(^^)

afsal_8281 said...

hehehe utk ms dpn die gak Vee...

Vee Violet said...

betul betul betul...
have a great monday!!!
=D

afsal_8281 said...

hehehe upin&ipin lak Vee neh... sweet jek

;p

Vee Violet said...

hihihi...
Vee selalu je main2 dengan anak buah Vee dgn dialog2 Upin&Ipin...
=)
Cerpen Vee 'aku dan Dia' sal dah baca ke?
Vee rasa susah nak buat cerpen ni skit...
hihihi

LotsOfLove-Pearls said...

salam tuan rumah..
First time masuk blog trus baca 'andai' kat tepi kiri tue..
bermakna and mencuit hati..

SSPN and PTPTN..
LOL pun xstart byr tapi surelah akan byr..
huhu..
Salam kenal k.

Cheers!

Vee Violet said...

Tu la pasal...
andainya tu kelakar tapi betul betul betul sangat...
hihihi

LotsOfLove-Pearls said...

Creative mind hooooooo..

Andai ku tahu..
huhu..

afsal_8281 said...

ala...creative tp tak secreative Vee...tu hasil ciplak member nye cume tambah perasa je tu Vee..LOL

tp mmg ms cintan dulu selalu nak jadi halimunan tau...nak 'intai' apa si dia tgh buat... crazy!! ;p

Vee Violet said...

Alaaa... Vee pun kdg2 mcm tu tp kena bagi space jugak dekat si dia kan...
=)

afsal_8281 said...

hehehe tak kira Vee...nak gak skodeng dia...mana tau dok dating lak kang...hehehhe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...