Thursday, April 30, 2009

kisah org sakit mental minat mawi....

Satu hari seorang pengawal membuat rondaan di setiap bilik orang sakit mental. Dalam rondaannya dia terdengar nyanyian yang merdu walaupun tak bunyi macam suara Mawi tapi suaranya memang hebat dengan suaranya yang tersendiri mengalunkan lagu Intifada.

Kata pengawal itu dalam hatinya,

"tak sangka ada juga orang yang sakit mental ni boleh menyanyi dengan hebat. Ingatkan radio atau kaset yang dipasang oleh pengawal yang lain."

Sambil melihat dari luar pesakit tu menyanyi sambil telentang di atas katilnya.

Pengawal terus melalui bilik itu dan berjalan terus untuk meronda ke bilik2 pesakit yang lain. Setelah selesai pengawal berpatah balik. Apabila sampai kebilik pesakit mental yang menyanyi tadi ia masih menyanyi tetapi kali ini lagu aduh saliha pulak.

Dia menyanyikannya memang hebat, bagus sekali tone suaranya, cuma dia sakit mental aje kalau tak boleh buat album....tapi kali ini dia menyanyikan lagu aduh saliha tu dalam keadaan meniarap, lagu intifada yang mula2 tadi terlentang? pengawal tu hairan dan bertanya pada pesakit mental tu...

"kenapa kamu menyanyi meniarap? tadi terlentang?"

Jawab pesakit mental tu.....

"Tadi SIDE A...ini SIDE B lah pulak...."

Pengawal tupun beredar dari situ dan berkatadalam hatinya..

"betul jugak"



ha3X...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

8 comments:

Vee Violet said...

hahahah...
haru betul...
yg pegawal tu pulak boleh terfikir 'iye jugak'... aduyai....
=D

shi3la said...

hahahaaa...lawakkk betuii..maner ko dapattt hahhh citer nihh..kelakarr giler...pengawall ponn join mentall sekali..

afsal_8281 said...

he3X...

suara sedap pun tp otak senget
takleh watpe gak Vee...
layannn je la... hik3X

afsal_8281 said...

shi3la..
lam emel ada member antor... so pe salahnye kita kongsi ketawa kans...leh ngubat hati yg gundah gek kan kan kan..

Vee...
shi3la...
yg tak tahan nye tu ada side A and side B tu...mental2 pun ada akai gak kan?? hu3X

Vee Violet said...

tu la pasal...
Vee slalu baca jokes gini...
memang leh release stress...
=)

afsal_8281 said...

emmm selalu dpt kat emel la Vee...
pastu kan gelak sorg2 kt balik tiang ni budak2 ofis selalu tertanya2 nape gelak sorg2 takut tersampuk...ha3X

they really mind anithing happen to me...so sweet

Vee Violet said...

so sweet...
kawan yg caring...
hihihi

afsal_8281 said...

yea Vee...
kawang yg caring is alwiz sharing
dats y u awez use dat words
'SHARING IS CARING' but in my case
terbalik...'CARING IS SHARING' he3X

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...