Wednesday, March 23, 2011

result SPM

emmmm pasti ramai yg berdebar2 kan terutamanya para ibu bapa dan x-student SPM 2010.... sebabnya ari ni adalah hari keputusan diumumkan.. kadang2 tu debar ibu bapa lebih2 lagi dpd anak2... hehehehe mcm2 kan...

apa pun keputusan yg diumumkan... kepada adik2 yg berjaya dpt straight As tu TAHNIAH la dan kepada yg tidak berapa berjaya dan tak mencapai target tu jgn putus asa... ada peluang lain di depan sana... yg penting kita kena usaha mencapainya... gagal dlm ujian bukan bermakna dunia sudah kiamat...

ok meh nak story kisah aku masa keputusan SPM 2009 diumumkan...

masa hari keputusan itu diumumkan.. aku tak dapat hadir bersama2 kawan2 aku disebabkan aku masih berada di KL... masa tu aku kerja so aku balik ambik result tu kemudian la... nak dijadikan ceritanya masa aku gi amik tu cikgu favourite aku yg pegang result aku tu... dah salam peluk siom sume cikgu tu dgn muka siyes tanya aku kenapa result aku camtu.. aku tak tgk lagi kan so aku ingatkan dia main2.. aku gelak2 la... then bila muka dia siyes je aku pun mintak la... da sign sume... aku pun tgk lah...

wahhhh mmg tak ku sangka cempedak jd nangka... kalo nangka madu sedap gak kan manis ni nangka busuk jatuh berdebuk...ha gitu la aku bila tgk result tu... mcm tak caya.. sedih tau...

aku bajet aku dpt below 20 agregat la sbb dlm trial aku dpt ok... sekali the result TUHAN ja yg tau perasaan aku tatkala tu... malu, sedih, kecewa, sakit hati mcm2 perasaan ada... mcm nak jerit ja kt sekolah time tu kenapa aku dpt result gitu... apa pun itulah kenyataannya...

balik rumah aku da pnye frust tamo isi borang apa pun...walhal time tu borang UPU dah ada... sume akak aku isikan dan pilih course based on aku nye result...aku tak amik tau pun... masa nak isi borang tu lak surat beranak ayah aku lak mcm apa ja... kene makan dek anai2... menangis tak henti2 aku... sian ayah aku time tu gak pi angkat sumpah wat surat beranak yg baru... huhu 'ayah, ampunkan anakmu ini... masa tu aku dilanda kekecewaan yg melampau sehingga menyusahkanmu...'

dek kerana aku tak amik tau apa course yg akak2 aku pilihkan... bulan 6 2000 aku dpt surat tawaran dr UiTM utk course Dip. Pengurusan dan Teknologi Pejabat... masa tu aku mmg tak tau apa kursus tu dan aku terima je...

at last... ini la hasil kekecewaan aku 10 thn dulu... akhirnya aku bergelar PA di sebuah jabatan kerajaan.. syukur alhamdulillah

terima kasih kepada akak2 aku yg tersyg atas dorongan dan semangat yg kalian berikan...

gagal sekali bukan gagal selama-lamanya...



AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

5 comments:

Faris Adli said...

aku dah terlupa macam mana suasana aku ambil result spm tahun 2004..tapi aku macam kau juga..agak kecewa tgk result

afsal_8281 said...

masih teringat lagi wooo sedey tul...tak capai target lak ai

so skang da keje juga kan...

aizamia3 said...

mengimbau kenangan dulu..
mak boleh terlupa tarikh result SPM kuar, excited nak bgtau mak, terus call tapi belum sempat bagitau dah kena marah sebab kuar tak bagitau (masa tu mak tdo).. huhuhu... tak ckup dalam tel. kena marah lagi kat umah.. akhirnya mak terus diam bila tunjuk slip SPM tu.. hehehe... menangis mak dibuatnye..

afsal_8281 said...

aizamia...
hehehe lucu dan terharu ye

Hasrol Nizam said...

pasti ada yang kecewa, dan yang gembira. lumrah la tu kan.. yg penting jgn terus putus asa,

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...