Tuesday, November 3, 2009

aku nak cerita

haiii

lama kan aku tak update blog aku neh...da bersarang dah pun sian kat blog aku neh bukan aku tak amik peduli tp aku takleh nak buat pape...aku dok buka hari2 tp mampu tgk jek takleh nak wat pape disebabkan masalah teknikal yg terdapat kt pejabat baru aku neh...

meh sini aku nak cerita...

alkisahnye korang pun tau kan aku da berpindah dari KL ke Perak awal bulan 9 ari tu kan...on 1st September aku lapor diri kat ofis baru neh tp arahan dari Pengarah Negeri soh tempatkan aku di Lenggong...umakaih...korang bygkan la dari Kuala Kangsar - Lenggong sikit punye jauh tuh... tp lbh kurang gak la dari Kuala Kangsar - Ipoh lagi teruk lak tu ngan jam nye buat aku baran jek pagi2.... so dgn rela dan terpaksa aku kene time dan redho je la ditempatkan di Lenggong tuh... so hari pertama di pejabat Negeri berlalu dengan boringnye lah.... da la puasa lak tu sabo je la..

mlm lps berbuka ajak my deary hubby la gi tgk ofis baru tu sbbnye mmg tak tau kt mana ofis baru neh...so dlm kepekatan malam tu kami 3 beranak ni pun keluar la utk melawat tpt keje baru neh... da la malam gelap lak tu jauh nak mampos ofis tuh sib baik la jalan straight jek kalo tak entah lah... at last sampai gak tepi jalan jek ofis tuh agak strategik la... da jupe terus balik la

2nd September 2009

today is my 1st day kt pejabat baru di Lenggong... hari ni hubby antarkan sbb jauh kan mcm tak berani jek nak drive sendiri lgpun nak manja2 la sket selama ni kan drive sndiri kan so da ada hubby ni soh jek dia antarkan jd mem sket...hahaha notty kan aku. jarak masa dari Kuala Kangsar - Lenggong lebih kurang dlm 45 min tp kalo drive lelaju tu lam 30 min da sampai dah... dan jarak km nye lebih kurang 44 km dari traffic light selepas tol (sapa2 yg penah gi Kuala Kangsar tu tau la kan..)

oleh kerana ini hari pertama aku kan so awal aku keluar dari umah blm kul 7 .oo pg da gerak sbb bwk anak sekali lps ni hubby nak antar anak lak ke umah ngasuh... da sampai dlm kul 7.30 sapa pun takde lagi awal lagi kan... salam hubby kiss anak hubby pun gerak balik la nak msuk ofis lak dia...

kul 8.00 pg da sampai semua la...diperkenalkan kepada staff situ dan GM (Pengurus Besar) ala2 boss la kt sini...

hari pertama berlalu dgn aku takde apa2 keja pun lagi dan baru dpt tpt... nak tau staff kt sini bape org?? teka...teka la...hiii3X aku tau korang musti tgh kira2 kan bape kerat staff kt sini... musti ada yg kata 10...20 dan ada lagi la .... the exact number ialah 10 org termasuk GM aku tuh la... hahahaha percaya tak?? silalah percaya kerana itulah kenyataannya...

dan hari2 selepas itu aku makin hari makin serasi di sini... staff pun ok cuma 5 pmpuan dan lelaki jek... best la. alhamdulillah takat la ni no problema...ala aku neh ko letak lam utan pun insya allah leh idup kot...hiiii3X apa tak nye...aku kan peramah gitu!! ahaksss....

ok la takat ni dulu ye...aku ada keje nak buat ni lgpun time da nak out dah...hehehehe aku curik tulang neh... ok ye... ti aku post lagi n3...tgk la esok ke bila2 la. esok line agak clear sbb GM aku gi meeting kt Ipoh...yey yey..ya ribba ya ribba...

ari ni aku tak sihat...cirit birit dan muntah2... k lah... daaaa




AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

3 comments:

abgBro said...

selamat bertemu kembali sal...dihrpkan hang sekeluarga sehat2 dan bahgia hendaknya...amin :)

Vee Violet said...

tak sihat?
da mamam ubat ke sal?

afsal_8281 said...

abgBro...
salam kembali ye
alhamdulillah kami sekuarga sihat jek
thanks ye bro

Vee...
da mamam ubat dah
alhamdulillah da ok
thanks ye dear

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...