Tuesday, March 31, 2009

~hatiku terusik~

pg tadi bwk nur 'ain gi kinik today dia nye 1st appointment...
kul 7.45 pg gitu la smpai, org tak ramai lagi...letak buku nur 'ain
then duduk... nur 'ain pun mood ok je pandang sana pandang sini...
senyum sorg2...entah apa mencuit hati dia tak tau le... tp sesuatu telah
mencuit hati ibu dia...

mostly yg dtg aku tgk kalo yg peknen tu msti dgn suami msing2...
yg bwk anak lagi la...siap berteman lagi... aku.?? emmm sejak dr peknen
lagi aku mmg sorg2 je gi check up... ms tu hati aku terusik sbb org lain msg2
suami setia di sisi sdgkan aku... aku berseorngan memerhati karenah org...
air mata aku mudah sgt nak meleleh tmbah2 bila time perut aku da genap
9 bulan... terboyot2 la aku drive srg2 gi check up... tu ms peknen da lps dah..

skang ni bukan srg je tp aku dgn nur 'ain...aku kesian kt dia...budak lain ada mak
ayah bwk tp nur 'ain dr dlm perut smpai da jd budak yg debab msih berdua
ngan ibu dia... kesian kt diri aku pun ye gak... hampir menitis
air mata aku nih (aku kan jenis cepat meleleh sket....) tp itulah hakikat yg harus aku time...
nak tak nak aku have to face this situation... aku kene kuat demi nur 'ain...aku tau
kalo lovely hubby ada di samping aku takkan tergamak dia nak biarkan aku
sorg2 tp di saat ni dia berada jauh dari kami demi mencari rezki utk our family...

actually akak x-housemate aku ada offer aku kalo nk bwk nur 'ain gi kinik ajak la
dia...sbb dia leh temankan aku in case nur 'ain meragam ke apa ke... tp aku saja
nak try bwk sndiri Alhamdulillah e/things ok je...nur 'ain pun baik je cuma dia
meragam sket time nk tido... tp time kene cocok tu yg 1st dia nanes aku ni pun air mata
nak meleleh dah tp tahan je... pastu cocok kedua kt peha kiri lak dia nanes lagi tp kejap je..
after that dia diam cuma merengek2 maybe ngantuk kot...

dlm kete dia dok ckp sorg2 dlm bahasa dia dok main ngan cahaya mentari yg
kene kt muka dia...senyum2...hati aku pun senang tgk dia cuma aku risaukan skang
ni kot dia demam lak... apa pun tggu tgk mlm kang la kalo dia tak sihat kene cuti la esok..

next a'ment on 5 may 2009...8.00 a.m ... as usual i'm alone !!
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

6 comments:

Mama_Niza said...

Aku faham keadaan ko tu sal...
kekadang aku pun g cek-up sesorang,
aku pun pernah terpikir cam tu,
bilalah kita dapat merasai nikmat cam tu kan...
anyway mungkin ade hikmah lain disebalik smua tu..nak tak nak kena redho dan pasrah jerlah

Cahaya Mata Nur'ain said...

lah ada gak senasib ngan aku eh..
ko pun PJJ gak ke ngan hubby mama...
sian kt kita kan kan kan...huhu
hati menangis siapa yg tahu

Hati Ema @ Red said...

La...biasa la tu sal... aku checkup peknen pun pegi sorang....Masa first dgn last je dgn dia... sebab kalau dia ade pun dok melangut je buat pe kan? huhuhu

cume bile ade meen... setakat ni dia ada ikut sebab aku rase cam susah plak... mane tau meen buat hal..huhuhuuhu... dan selalunye jugak..setiap kali meen cucuk.. Lie yg cuti... aku plak yang half day.. Lie jaga meen kat umah.. ye la..dia senang cuti..huhuhuh

afsal_8281 said...

emm cmtu lak kan... yg ada laki tamo laki teman yg takdak ni terhegeh2 nk ditemankan...mcm2 hal la kita ni kan..

RizDha said...

ingat satu je....
nak bahagia n senang di kemudian hari, kenela payah sket pada mulenye...orang yakin ade kebahagiaan yang tak terhingga yamg menanti kak sal di kemudian hari...percayalah...
pe yang Allah Taala buat tu, mesti ade hikmahnya...

afsal_8281 said...

thanks d_ha... itu la yg k.sal pegang selama ni..setiap yg berlaku ada hikmahnya baik @ buruk redho je la... d_ha da pun ada di sisi hubby kan... cpt2 proses anak eh...hehhehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...