Wednesday, August 19, 2009

kisah ayah aku

baca n3 kak arryani yg bertajuk 'Ayah siapakah dia..?' buat aku teringat kisah ayah aku dlm 2/3 bulan lepas

kisahnya masa kejadian ayah aku dlm perjalan balik ke kg aku kat Perlis la...perjalanan KL-Perlis... aku tak sure bus express apa ayah aku naik tu.... sampai kat tengah perjalanan tuh dia rasa nak buang air besor...sangat2 terasa neh bukan main2... then gi la jupe driver tu mintak berenti la kat mana2 hentian yg terdekat sbb dah tak tahan sgt.... for info umo ayah aku da 68 dah... tp alhamdulillah sihat lagi cuma da berumor biasa la kan ada la sikit darah tinggi, kencing manis tu...

ok back to the story line... da gi jupe driver tuh mintak berenti jap si driver tu takmau berenti... biasa la bus express ni kalo bukan tpt dorg selalu berenti mmg takmo berenti... aku paham la tu tp ko takde perikemanusiaan ke org tua (ayah aku la) tu tak tahan sgt2 nak buang air kan... agak2 la... bukan suka2 dia nak soh benti

da driver tu takmau berenti ayah aku ckp la kalo takmau tunggu pun takpe turunkan dia kat mana2 hentian terdekat then nak jalan...jalan la... pun takmo... apa punya hati la mangkuk tu so terpaksa la ayah aku tahan... leh bayangkan tak m/mana rasa bila tahan berak?? sapa yg penah rasa tu tau la camne rasanya kan...takyah aku explain la ye

tahan punya tahan at last sampai la kat hentian Simpang Pulai...ayah aku pun apa lagi da lama tahan nak turun la... nak tau apa jadi? terduduk ayah aku kat depan bus tu.... dah tak daya nak jalan dek kerana terlalu lama menahan neh... so ada la org2 hamba ALLAH yg berhati mulia yg tolong papah gi tandas.... Ya ALLAH aku masa dengar mak aku cite air mata nitik2 dah ni hati aku membuak2 je mcm nak tumbuk je muka driver tuh... tu satu hal da sampai ke tandas ayah aku dah tak nampak apa...pitam dah... lama lam tandas sampai org ketuk2 pintu... aku tak tau la ms tu lepas buang atau sebelum...rasanya lepas kot

kesiannye kat ayah aku... syukur tak jadi pape kalo jd pape mmg aku tak dok diam aku akan cari sapa driver yg tak berperikemanusiaan tuh... tak pikir kalo mak bapak dia yg jd mcm tu apa dia nak kata.... sedih sgt aku kalo ingatkan balik kejadian yg menimpa ayah aku neh...

ayah aku kata da naik bus tu tak nampak dah muka driver tu kot dia tukar ngan kwn dia kot...takut lak ko yg tadi ko keras hati sgt ngan org tua tu... ikut ati nak je aku maki2 kat sini tp biarlah... sampai masa dia nanti dia akan dpt balasan la...aku maki bagai pun dia kan tau baca blog neh... maklum driver bus je kan...

notakaki : kak arryani...ni le cite yg aku ckp nak din3kan tu...
AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

4 comments:

sis_nita said...

huhuhu! sal.. akak sedihnyerr baca entry ko ni.. takde ati perot tul drebar tu ehh.. siku kangggg haa..

afsal_8281 said...

tu la kak...
akak nak siku je eh
kalo sal dpt mmg siap la drebar mangkuk tu
takde wat pape tp nak buat aduan kt LPKP la
biar dia rasakan...mcm bagus sgt ko jd drebar bus tu

notakaki: pd drebar lain jgn terasa ok...hu3X

el said...

aku pun sedih gak bc kisah ayah ko tu
x ada hati perot lgsg driber tu
nak je lempang laju2..bodoh
ni mmg xde akal
kot ye pun nak ikut undang2
tolonglahhh tolonglahhh guna akal tu...
eeegeram tol aku

afsal_8281 said...

el...
tu la pasalnye
mmg ikut ati nak je aku lempang berjemaah ngan ko kan
da tu tau takut lak tu
moga2 dia dpt balasan atas apa yg dia da buat kat ayah tu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...