Wednesday, June 17, 2009

baju cinta

Seorang nenek datang menziarahi rumah cucu perempuannya yang baru berkahwin.
Setelah membunyikan loceng, si nenek terkejut kerana mendapati cucu perempuannya membuka pintu tanpa seurat benang pun di badannya.
Belum sempat si nenek bertanya, si cucu berkata,"Saya sedang menunggu suami saya pulang dari berkerja ni nek!"
"Yang kau telanjang tu kenape!!!??? " marah si nenek.
" Ala nek, ini la BAJU CINTA saya," balas si cucu perempuannya.
"BAJU CINTA ??" si nenek kehairanan.
"Ya, suami saya menyukainya dan saya juga begitu senang MEMAKAInyaSaya harap nenek balik dulu sebelum suami saya pulang kerana tentu suami saya akan berasa malu melihat saya memakai BAJU CINTA ini di hadapan nenek."Pinta si cucu dengan penuh hormat.
Si nenek faham kehendak cucunya. Dia fikir mungkin itu cara terbaru si isteri melayan sang suami...
Di dalam perjalanan pulang si nenek mendapat idea ..Fikirnya, dengan mengikut cara cucunya, sudah tentu dia dapat mengeratkan hubungannya dengan si atok (suaminya) yang sudah berumur.
Sesampainya di rumah, si nenek terus menanggalkan semua pakaiannya,mandi, berbedak dan memakai minyak wangi sewangi- wanginya.Dia menuggu kepulangan suaminya dengan sabar.
Beberapa ketika si Atok pun pulang. Sebaik saja pintu di buka, si Atok terkejut sakan melihat si nenek (isterinya) berbogel di depan pintu.
"Awat hang nie? Dah buang tebiat keee???" marah si Atok.
"Ini lah BAJU CINTA saya bang" kata si nenek.
"BAJU CINTA???.... . . Kok iye pun, IRON la dulu baju tu!!berkedut sgt nampaknya.."

AYAT-AYAT PUJANGGA KO ORANG

9 comments:

sis_nita said...

hahahahahahah.. adoiyaiiii.. cian laa kat si nenek itewww.. tu tak leh nak iron laa tok.. tu kena suntik botox..

lawak arr..

besi said...

baju cinta....? ada ke

IxoR@ said...

saya pernah terbaca cerita nenek & baju cinta ni...

kelakar la.

jebat_durhaka said...

wakakaakaka lawak siot....mampus nenek tu nak iron baju cinta dia

afsal_8281 said...

sis_nita...
a'ah kan da takleh iron dah kalo iron bukan ilang lagi tambah kedut ada la...huhuhu
so kene botox je jalannye...
kalopun botox tak jalan confirm nenek tu
yg jalan dulu...

besi...
ala cerita aje kan...

ixoR@...
juz kidding

jebat_durhaka...
mampos nak iron baju cinta dia satu hal lie
mampos terus pun leh jadi tu...huhuhu

shi3la said...

wakaka...

wehhh dahh ok jerkk...ok la tueee kann...takder masalah dah kan..ko jgn nakk larikk lagik dah pas nih..sebenarnyer ko yg malas nie..bkn blog prob nihh..kann..*larikkssss..*

afsal_8281 said...

shi3la...
mana aku tau da ok ke tak
kdg2 ok kdg2 ko
so tu yg buat aku malas

ye la mmg aku malas la sbb asik DC je
tenet kt sini...cam hampeh
tp ptt la pun reta kerajaan kan
takleh suka suki je nak guna..
huhuhu

mana ada aku larik ok
pandai je ko fitnah ye...
jotos ko kang

shi3la said...

hakhakhakkk wehhh jotoss tuhh menatangg per..

afsal_8281 said...

shi3la..
jotos tu bukan menatang
ia satu perbuatan tau
ala2 mcm luku kepala or ketuk
pala le
tp kalo ko nak faham mksud lain
pun suka suki ko la
haahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...